Collins is een klassieker onder de cocktails. Hij oogt onschuldig maar na twee van deze drankjes denk je daar wel anders over. De mix van oude jenever, citroen, suikerwater en bruiswater is bij mij favoriet. Check hier het recept.
Collins
Een klassieke cocktail. Soms is het leuk om een hele nieuwe cocktail te verzinnen en te experimenteren met smaken. En soms, is dat helemaal niet nodig en moet je gewoon iets wat goed is, niet willen veranderen. Zo is het ook met de Collins. De ingrediënten zijn niet ingewikkeld, de methode om deze cocktail te maken ook niet. Hij ziet er onschuldig uit met zijn frisse citroengele kleur. Maar laat je niet misleiden, want we shaken 60ml oude jenever van By the Dutch mee in deze cocktail. En dat is nou net waardoor dit drankje in mijn favorietenlijstje is gekomen.
Hollands glorie
Ik heb een voorliefde voor Nederlandse dranken. Ik schreef al eens mijn Ode aan jenever (die lees je hier). En maakte al eens een romige Snowball cocktail met advocaat van By the Dutch.


COLLINS
Ingrediënten
- 60 ml By the Dutch oude jenever
- 30 ml citroensap
- 15 ml suikerwater
- top af met bruiswater
- ijsblokjes
- Glas: longdrink
- Methode: shake
- zeef of fine strainer
- Garnering: citroenschijf of partje
Instructies
- Maak het suikerwater door 1 deel water met 1 deel suiker te verwarmen in een pannetje tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen voor gebruik. Je kunt meer maken dan je nodig hebt en dit bewaren in een schone fles.
- Snijd de citroen en pers 30 ml sap.
- Meng in een shaker de oude jenever, citroensap en het suikerwater met ijsblokjes. Shake ongeveer 12 seconden krachtig.
- Vul je longdrinkglas met ijsblokjes. Zeef de cocktail hier over uit en top af met bruiswater.
- Garneer met een partje citroen of citroenschijfje.

