Gember-honing siroop, dat maak je makkelijk zelf! Lekker voor in de thee, mocktail of een cocktail. Bekijk hier het recept!
Gember-honing siroop
Een lekker kruidig en zoete siroop die je voor van alles kunt gebruiken. Lekker in de thee bijvoorbeeld maar ook lekker als mocktail. Je hebt het in ieder geval zo gemaakt!
Ik heb deze siroop speciaal voor een cocktail gemaakt, en dan één in het specifiek, de Penicillin. Een cocktail met whisky, citroen en dan dus deze siroop. (Het recept voor deze cocktail wordt in na het recept van deze siroop gepubliceerd).
Maar, zoals ik al met meerdere siropen heb gedaan, krijgt ook deze variant zijn eigen plekje op de site. Toch handig om het makkelijker terug te vinden de volgende keer. En ook om te promoten dat een siroop zelf maken, echt ontzettend makkelijk is. Je kunt natuurlijk van alles in de winkels vinden of online kopen. Het merk Monin heeft ongeveer iedere smaak denkbaar. Wil je dat liever doen, doe dat dan vooral #youdoyou.
Weet wel dat deze siroop ontzettend makkelijk is om te maken. Het enige wat je nodig hebt is gember, honing, water en een steelpan. Oke, en wat geduld. Eerst verwarm je de plakjes gember met de honing en het water in een pan. Als je dit zachtjes hebt laten koken, bewaar je het nog zo’n 12 uur in een afgesloten pot. Zo komt de smaak van de gember goed vrij en is de smaak van de siroop wat intenser.
Vervolgens zeef je het, en kun je het in de koelkast bewaren. Voeg een scheutje vodka toe als je het langer wil bewaren. Dan kun je het natuurlijk niet meer helemaal alcoholvrij gebruiken :).
In dit recept maak je ongeveer 250 ml. Wil je meer maken, of minder, pas dan de hoeveelheden aan. Zo makkelijk is het!
Zoals ik al vertelde, maakte ik deze siroop voor een cocktail. Maar je kunt het ook aan je thee toevoegen of meng de siroop met wat heet water. Ook is het lekker om een mocktail te maken. Voeg bijvoorbeeld wat citroensap toe, bruiswater, ijsblokjes en een takje rozemarijn. Lekker!

Gember-honing siroop
Ook nodig
- Steelpan
- Zeef
- Potje en/of fles
Ingrediënten
- 50 gram verse gember
- 125 ml honing
- 125 ml water
Instructies
- Snijd de gember in plakjes van ongeveer 1 cm. dik.
- Doe de honing en het water in een steelpan samen met de gember.
- Verwarm het geheel tot het net kookt. Verlaag het vuur en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Doe het mengsel inclusief de stukjes gember in een pot en laat het afkoelen. Doe dan de deksel op de pot of dek het af en laat 12 uur staan in de koelkast zodat de gember goed kan intrekken.
- Na de rusttijd, zeef je het mengsel in een schone fles of pot.
- Je kunt de siroop 2-3 weken bewaren in de koelkast. Voeg eventueel 15 ml vodka toe om de houdbaarheid te verlengen. Dit doe je natuurlijk alleen als je het gebruikt voor cocktails.
Kortingscode!
Shop meteen jouw favoriete likeuren en spirits bij Gall.nl. Tipje van mij: Ga naar Gall.nl en schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

