Gyoza snack, dit is echt altijd lekker! Heel erg makkelijk en in 10 minuten op tafel! Bekijk hier het recept.
Gyoza snack
Gyoza snack, ik maak dit best vaak dus werd het eens tijd dat ik dit ging vastleggen. Het is makkelijk om te maken, vaak eet ik dit als ik ’s avonds nog trek heb of als ‘girl diner’.
Eigenlijk is het niet eens echt een recept, ik gebruik namelijk kant-en-klare gyoza uit het vriesvak van de toko of supermarkt. Handig, want zo is het altijd op voorraad! Je kunt natuurlijk ook zelf gyoza maken, een recept hiervoor heb ik nog niet op de site. Op deze pagina lees je hoe je de diepvries gyoza het lekkerste kunt bakken en ik geef je wat tips hoe je het kunt upgraden.
Ook die upgrade is weer erg makkelijk. Mijn toppings bij gyoza zijn lente-ui, crispy chili olie, sesamzaad en sojasaus. Ik kan echt niet stoppen met eten!
Deze gyoza snack is dus heerlijk voor de lekkere trek maar kan ook als girld diner, onderdeel van een borrelplank of als lunch.

Gyoza snack
Ook nodig
- koekenpan met deksel
Ingrediënten
- 8 gyoza - diepvries
- 2 el sesamolie
- 1/4 kopje water
- 2 el crispy chili olie
- naar smaak sojasaus
- 1 lente-ui optioneel
- 2 tl sesamzaad
Instructies
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm de sesamolie in de pan.
- Bak de bevroren gyoza in de sesamolie in ongeveer 5 minuten tot de onderkant van de gyoza bruin en krokant is.
- Zet het vuur laag en voeg het water toe. Dek de pan af met een deksel en laat 5-10 minuten stomen tot de gyoza gaar is.
- Serveer met dun gesneden lente-ui, crispy chili olie, sesamzaadjes en sojasaus.
- Heerlijk!

