Hummus, het bekende mengsel met kikkererwten Een bakje kopen in de supermarkt is makkelijk, maar het zelf maken eigenlijk ook! en nog lekkerder ook. Je gebruikt kikkererwten, knoflook, tahini, citroen, zeezout en olijfolie. Lees verder voor het recept!

Hummus

Als je hummus zelf maakt, kun je natuurlijk de smaak zelf bepalen maar ook de dikte. Je maakt het namelijk dikker of dunner door het vocht van de kikkererwten toe te voegen. De smaak kun je bepalen door te spelen met de tahini, knoflook en de citroen. Tahini is een sesampasta, je vindt dit in een Turkse supermarkt of een toko. Tegenwoordig ook steeds vaker in de ‘doorsnee’ supermarkten. Het is zo gemaakt, de keukenmachine doet het meeste werk!

Lekker om te dippen met Libanees platbrood of Pide.

Het recept voor deze hummus kom uit één van mijn favoriete kookboeken De Souk. Ook gek op de Libanese keuken? Ik maakte eerder een Baba Ganoush, dat recept vind je hier!

hummus recept

HUMMUS

  • 800 gram kikkererwten uit pot of blik
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el tahini (sesampasta)
  • sap van 2 citroenen
  • 2 tl zeezout
  • 2 el olijfolie (extra virgin)

Keukenmachine of staafmixer

  1. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en bewaar 50 ml van het vocht. Spoel de kikkererwten af onder koud water.
  • Doe de kikkererwten in de keukenmachine (of in een maatbeker als je een staafmixer gebruikt). voeg de knoflook en tahini toe en laat de keukenmachine een paar minuten draaien. 
  • Voeg het vocht van de kikkererwten en de helft van de citroensap toe. Breng op smaak met het zeezout. 

  • Proef de hummus en voeg eventueel wat meer citroensap of zeezout toe.

  • Doe de hummus in een kom en besprenkel met de olijfolie. 

Bekijk hier de printversie van dit recept.

hummus

Hummus

De lekkere kikkererwten dip!
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Dip
Bereiding Samenstellen, Keukenmachine
Porties 1 portie

Ook nodig

  • 1 Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 800 gram kikkererwten uit pot of blik
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el tahini (sesampasta)
  • sap van 2 citroenen
  • 2 tl zeezout
  • 2 el olijfolie extra virgin

Keukenmachine of staafmixer

Instructies
 

  • Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en bewaar 50 ml van het vocht. Spoel de kikkererwten af onder koud water.
  • Doe de kikkererwten in de keukenmachine (of in een maatbeker als je een staafmixer gebruikt). voeg de knoflook en tahini toe en laat de keukenmachine een paar minuten draaien. 
  • Voeg het vocht van de kikkererwten en de helft van de citroensap toe. Breng op smaak met het zeezout. 
  • Proef de hummus en voeg eventueel wat meer citroensap of zeezout toe.
  • Doe de hummus in een kom en besprenkel met de olijfolie. 
Trefwoord dip, hummus, kikkererwten, knoflook
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!

15 minuten noedels-1

15 minuten noedels

15 minuten noedels met knoflook, gember en pindasaus. Gehakt, broccoli en udon noedels.Veel knoflook, een beetje spicy en bomvol smaak!

Read More