Meloen mozzarella spiesjes, met snacktomaatjes en een drizzle van basiliciumolie. Lees hier hoe je het maakt! 

Meloen mozzarella spiesjes

Kleurrijk, smakelijk en fris, een echt zomers borrelhapje! Deze spiesjes met meloen en mozzarella heb je snel gemaakt en zijn een eye catcher op je borrelplank/tafel of serveer als side dish tijdens de barbecue.

Wat ook nog leuk is aan dit hapje, is dat je het in 10 minuten op tafel kunt hebben. Je hoeft niks te bakken of te verwarmen, geen moeilijke dingen. Alleen maar snijden, scheppen en rijgen, easy dus!

Tips!

  • Ik heb gekozen voor 2 soorten meloen, het is ook nog lekker (en mooi!) om cantaloupe meloen toe te voegen.
  • Deze bite is vega maar als je wel van vlees houdt, kun je er nog wat lekkere Italiaanse ham tussen rijgen.
  • Om de bolletjes meloen te maken gebruik je een meloenschep of meloenlepel (net hoe je het noemen wil). Je kunt deze bij bijvoorbeeld Blokker vinden of online bestellen bij Bol.com. Kun je geen meloenlepel vinden of geen zin om er één aan te schaffen, snijd de meloen dan gewoon in blokjes.
  • Je kunt de spiesjes goed voorbereiden. Rijg de spiesjes alvast een paar uur van te voren en bewaar in de koelkast. Drizzle de basilicumolie er vlak voor serveren overheen. 
basilicumolie
Meloen mozzarella spies
Meloen mozarella spies-1

Meloen mozzarella spiesjes

Bereidingstijd 10 minuten
Porties 10 spiesjes

Ook nodig

  • meloenlepel / bolletjeslepel

Ingrediënten
  

  • 1 bakje mozzarella bolletjes
  • 1/4 watermeloen klein
  • 1/4 galiameloen
  • 1 bakje snacktomaatjes gekleurd
  • 10 blaadjes verse basilicum om te rijgen
  • 1 handje verse basilicum voor de olie
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • peper en zout
  • 10 spiesjes/prikkers

Instructies
 

  • Meng de verse basilicum met olijfolie, gebruik een hakmolentje of snjd de basilicum zo fijn mogelijk en meng daarna met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de snacktomaatjes. Gebruik een meloenlepel om bolletjes uit de meloen te scheppen. Als je geen meloenlepel hebt, kun je ook blokjes snijden.
  • Rijg de twee soorten meloen, tomaat en mozzarella aan de prikker, rijg er ook een blaadje verse baslicum tussen.
  • Leg alle spiesjes op een bord en drizzle met de basilicumolie.
Trefwoord mozzarella, watermeloen, basilcum, tomaat
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!

15 minuten noedels-1

15 minuten noedels

15 minuten noedels met knoflook, gember en pindasaus. Gehakt, broccoli en udon noedels.Veel knoflook, een beetje spicy en bomvol smaak!

Read More