Oude kaas- pestodip, zo lekker! Smeuïg en zacht van smaak. Lekker met verse basilicum en knoflook. Check hier het recept.

 

Oude kaas- pestodip

Een heerlijke smeuige dip met oude kaas, basilicum, roomkaas, pijnboompitten en knoflook. Je kent vast en zeker de klassieke pesto, een groen goedje dat (meestal) gemaakt wordt van basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook, pijnboompitten en olijfolie. Heerlijk en met ontzettend veel smaak! In deze dip is de basis van de pesto ongeveer hetzelfde, alleen gebruik je in plaats van Parmezaanse kaas, oude kaas en roomkaas. Het resultaat is een heerlijk smeuïg smeersel! Wil je het recept van pesto bekijken, klik dan hier.

En die oude kaas die je gebruikt voor dit recept, hoeft niet zo’n oude brokkelkaas te zijn. Heel lekker op zichzelf, maar voor deze dip kun je beter kiezen voor een zachtere oude kaas. Het geeft deze dip een heerlijke textuur. Rasp er eventueel nog wat extra kaas overheen voordat je het serveert.

Het is een heerlijk smeersel voor op de borrelplank. Serveer er vers stokbrood bij of toastjes. Heb je een beetje over na de borrel? Smeer er dan op los voor je lunch. Beleg een vers (stokbroodje) met deze oude kaas- pestodip en beleg met wat rosbief of kipfilet, té lekker!

 

Oude kaas pestodip
Oude kaas pesto dip

Oude kaas- pestodip

Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 50 gram oude kaas (geen brokkelkaas)
  • 2 el mayonaise
  • 100 gram roomkaas
  • 10 gram verse basilicum flinke hand
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout naar smaak
  • Hakmolen, foodprocessor of staafmixer

Instructies
 

  • Pel de knoflook en hak de oude kaas in grove stukken.
  • Weeg de ingrediënten af en maal alles door elkaar in een hakmolen of froodprocessor. Of doe alles in een hoge mengbeker en meng fijn met een staafmixer.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout.
Trefwoord basilicum, oude kaas, pesto, pijnboompit, smeersel
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!