Breakfast martini, wat een goed idee! Een cocktail met gin, sinaasappel marmelade, triple sec en citroensap. Check hier het recept!
Breakfast Martini
Een martini voor breakfast, ik zeg doen! Ben je niet zo van een boozy ontbijt, misschien wel verstandiger, dan kun je ‘m natuurlijk ook maken en/of drinken op een later tijdstip. #youdoyou 🙂 Ik kan je namelijk vertellen, dat dit ook een hele fijne cocktail is ’s avonds, chillend op de bank tijdens een filmpje.
Maar geen zorgen, de naam van deze cocktail betekent niet dat je het uitsluitend bij het ontbijt mag drinken, het komt vooral door het verrassende ingrediënt in de cocktail, de sinaasappel marmelade.
Maar wat is het verschil tussen jam en marmelade, hoor ik je denken? Marmelade wordt gemaakt van de hele vrucht, zowel het vruchtvlees als de schil. Jam wordt meestal gemaakt van gepureerd fruit. Omdat bij marmelade ook de schil wordt gebruikt, is het wat bitterzoet. En dat bittertje, is heerlijk in combinatie met de gin en het citroensap.
Dit alles maakt het meteen ook dat deze cocktail droog is van smaak. Je gebruikt Dry Gin en dat samen het bittertje in de marmalade maakt het een echte dry cocktail. Het citroensap maakt het fris en de triple sec iets zoeter. Een hele fijne cocktail om als aperitief te serveren!
Kortingscode!
Shop meteen jouw favoriete likeuren en spirits bij Gall.nl. Tipje van mij: Ga naar Gall.nl en schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Breakfast Martini
Ingrediënten
- 50 ml Dry gin
- 15 ml triple sec
- 1 el sinaasappel marmelade
- 15 ml citroensap
- ijsblokjes
- 1 sinaasappelschil
Shaker + zeefje
Mooi glas - martiniglas bijvoorbeeld
Instructies
- Koel het glas voor door het in de vriezer te zetten of er ijsblokjes in te doen.
- Schil met een dunschiller of scherp mesje een strook van de schil van de sinaasappel. Snijd het in een strakke rechthoek en krul het door het om je vinger te vouwen of om bijvoorbeeld een rietje.
- Pers het citroensap en voeg toe aan de shaker. Doe nu de sinaasappel marmalade erbij en roer het los in het sap.
- Voeg nu de gin en triple sec toe. Vul de shaker met veel ijs en shake met veel kracht voor ongeveer 12 seconden.
- Neem het voorgekoelde glas en schenk hier de cocktail in uit met behulp van het zeefje. Het ijs gooi je weg.
- Garneer met de sinaasappelkrul.
- Cheers!
Bron: Diffordsguide.com

