Cinnamonroll pancakes, fluffy pancakes met een swirl van kaneel en bruine basterdsuiker. Top het met een lekkere creamcheese glazuur, heerlijk!

Cinnamonroll pancakes

 

Het beste van twee werelden, cinnamon rolls en fluffy pancakes. De klassieke cinnamon rolls ken je misschien als zachte broodjes met een swirl van kaneel en suiker. Daarover wordt vaak een smeuïg glazuur gesmeerd. 

Op social media zag ik de cinnamon roll gecombineerd met pancakes. Wat geniaal! Je hebt dezelfde smaken maar dan ben je veel sneller klaar. Het recept voor American pancakes had ik al, deze heb ik dan ook gebruikt als basis voor dit recept. 

 

Cinnamonroll pancakes-3
Cinnamonroll pancakes-3

Cinnamonroll pancakes

Luchtige pancakes met een kaneelswirl
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Ontbijt, lunch, Snack
Bereiding In de pan
Porties 8 stuks

Ook nodig

  • 1 koekenpan
  • spuitzak of ziplockzakje

Ingrediënten
  

Pancakes

  • 200 gram bloem
  • 2 el bakpoeder
  • snufje zout
  • 300 ml karnemelk
  • 30 gram roomboter ongezouten
  • olie om in te bakken

Cinnamon wirl

  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1.5 tl kaneel
  • 30 gram roomboter ongezouten

Cream cheese glazuur

  • 60 gram roomkaas
  • 2-3 el melk
  • 75 gram poedersuiker
  • 1/2 tl vanille-extract

Instructies
 

  • Smelt de roomboter in een pan of de magnetron (smelt ook alvast de roomboter voor de cinnamon swirl). Meng de bloem met het bakpoeder en een snuf zout. Meng in een andere kom de karnemelk met het ei. Meng de natte ingrediënten met de droge ingrediënten, voeg de gesmolten roomboter toe en meng tot een glad beslag.
  • Meng de donkerbruine basterdsuiker met de kaneel en de overige gesmolten roomboter. Doe dit in een spuitzak of in een ziplockzakje waar je een klein hoekje vanaf knipt. Zo kun je makkelijk de swirl maken.
  • Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep hier (bij mij een halve pollepel) beslag in. Maak dan met de spuitzak een swirl op de pannenkoek. Tip: Voordat je de swirl gaat spuiten, kneed nog even in het zakje zodat de ingrediënten goed vermengd zijn.
  • Als de pancake aan de bovenkant droog is en er bubbels ontaan, kun je de pancake omdraaien. Bak nog 1-2 minuten aan de andere kant tot het gaar is. Herhaal dit tot het beslag op is.
  • Klop de roomkaas los in een kommetje samen met de melk met een garde. Doe de poedersuiker hierbij en het vanille-extract en meng tot het glad is. Voeg eventueel wat melk toe als je het iets meer vloeibaar wil hebben.
  • Maak een stapel van de pancakes en schenk de roomkaasglazuur hieroverheen.
Trefwoord pancakes, kaneel, cinnamonroll
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!