Dark ‘N Stormy cocktail met donkere rum, ginger beer, limoen en Angostura bitters. Check hier het recept!
Dark ‘N Stormy
Dark ‘N Stormy, een hele bekende cocktail, je vindt ‘m op bijna iedere cocktailkaart. Daarom mocht deze cocktail natuurlijk niet ontbreken op Borrels & Bites!
Gek eigenlijk dat ‘ie hier nu pas op staat, ik maak namelijk best regelmatig een Dark ‘N Stormy. Het is één van de weinige ‘carbonated cocktails’ – cocktails met frisdrank/koolzuur – waar ik wel eens zin in heb. Thuis dan, want in de horeca zal ik dit niet snel bestellen. Door het koolzuur vind ik ‘m namelijk te snel te veel, maar dat is natuurlijk persoonlijk!
Het is een lekkere cocktail voor bij de borrel. Je gebruikt een donkere rum met veel smaak, die heb je wel nodig als tegenhanger van de ginger beer, die wat scherp is van smaak. De limoen maakt het fris en de Angostura Bitters maken deze cocktail helemaal af.
Ginger beer
Geen bier, geen beer maar een gember frisdrank. Er zijn er tegenwoordig ontzettend veel te koop in allerlei gradaties van gember. Gember is natuurlijk wat scherp van smaak en ieder merk smaakt weer een beetje anders. Ik vind zelf de Ginger Beer van Fentimans heel erg lekker voor een Dark ‘N Stormy, het heeft precies de goede bite!
Donkere rum
Je gebruikt voor deze cocktail een donkere rum, anders wordt het niet ‘Dark’ natuurlijk! Ik heb de Don Papa 10Y gebruikt. Je kunt ook een andere rum gebruik, zorg wel dat het dan een beetje body heeft, anders valt het weg bij de Ginger Beer.

Dark 'N Stormy
Ingrediënten
- 45 ml Donkere rum
- 20 ml limoensap halve limoen
- 2 druppers Angostura Bitters
- top af met Ginger Beer
Laag glas (rocks glas)
Ijsblokjes
Barspoon of theelepel
Instructies
- Vul het glas met ijsblokjes.
- Schenk hierover de Ginger Beer, houd een beetje ruimte over voor de rum.
- Pers de halve limoen uit en schenk in het glas. Druppel de Angostura Bitters hier overheen.
- Schenk nu de donkere rum hier overheen. Je kunt dit doen door de rum over de achterkant van een lepel te schenken in het glas. Zo maak je een 'float'.
- Garneer met de uitgeperste halve limoen en druppel hier nog wat Angostura Bitters in.
- Cheers!

