Flatbread recept, met maar 3 ingrediënten! Je maakt het met bloem, yoghurt en bakpoeder. Even mengen en daarna bakken in de pan, that’s it! Je kunt er nog een lekkere knoflookboter overheen gieten. Bekijk hier het recept.
Flatbread recept
Flatbread, platbrood dus. Zo makkelijk om te maken en ontzettend snel klaar. Echt iedereen kan dit maken! En ook fijn dat het lekker snel klaar is en het gemaakt wordt van ingrediënten die je vaak wel in huis hebt.
Wil je bijvoorbeeld nog wat brood als bijgerecht, dan heb je dit in een handomdraai gemaakt. Of trek in een lekkere snack of een snelle lunch? Ook dan is dit recept perfect.
Omdat ze vrij neutraal zijn van smaak, kun je er ook nog eens ontzettend veel mee varieren. In dit recept heb ik een knoflookboter toegevoegd, ontzettend lekker! Maar je kunt er ook verschillende toppings aan toevoegen.
Bijvoorbeeld als lunch met wat avocado en een gekookt eitje. Of als snack met tomaat. Ook lekker als avondeten met wat gebakken Mexicaans gehakt en guacamole en zure room. Allemaal lekker!

Flatbread recept met knoflookboter
Ook nodig
- koekenpan
- deegroller
- Steelpan
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 160 gram Griekse yoghurt 10%
- 7 gram bakpoeder
- zout
- 2 el olijfolie
knoflookboter
- 3-4 el roomboter
- 1 teen knoflook
- 1 el verse peterselie
Instructies
- Meng de bloem, het bakpoeder, zout en de yoghurt in een kom. Meng (eventueel eerst met een spatel) met de hand tot een samenhangend deeg. Laat 10 minuten afgedekt, met een theedoek of vershoudfolie, rusten op het aanrecht.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol het plat met een deegroller. Je kunt ook je handen gebruiken als je geen deegroller hebt. Zorg ervoor dat het redelijk gelijkmatig is qua dikte, ongeveer 1 cm dik.
- Smeer de flatbreads aan beide kanten in met olijfolie.
- Verhit een koekenpan om middelhoog vuur en bak de flatbread 2-3 minuten. Keer het brood om als het wat gaat opbollen en er een soort bellen tevoorschijn komen. Bak nogmaals 2-3 minuten aan de andere kant.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd ook de peterselie fijn. Verhit, na het bakken van de flatbreads, de roomboter in een steelpan op middellaag vuur tot de boter gesmolten is. Voeg de knoflook en peterselie toe en vak die mee terwijl je blijft roeren en de boter bruist. Giet de warme boter over de flatbreads en serveer!

