Heerlijke gemarineerde kippenvleugels uit de Airfryer. Supermals met een crispy buitenkant. Lees hier het recept!
Kippenvleugels uit de Airfryer
Meteen een succes! De eerste keer dat ik dit maakte was iedereen meteen fan en ikzelf ook. In de Airfryer worden de kippenvleugeltjes zo ontzettend mals en de buitenkant heeft zo’n perfect knapperig en kruidig velletje. Superlekker! Iedere keer als ik mijn vriend vraag wat ik zal maken als er mensen komen borrelen, dan noemt hij altijd deze kippenvleugels op. Mijn kinderen vinden ze ook heerlijk trouwens.
The magic ingredient is het gerookte zeezout van Maldon. Je kunt dit vinden bij een toko, ik kocht het bij een Turkse supermarkt. Wauw, je weet niet wat je proeft! Het grove zeezout van Maldon kende ik al, en jij misschien ook, maar het gerookte zeezout is wel even next level. Het geeft echt een gerookte smaak aan de kippenvleugels, helemaal lekker in combinatie met het gerookte paprikpoeder. De cayennepeper geeft het een subtiele pittigheid en onder andere door de honing krijg je die geweldige korst.
Ik bak ze in de Airfryer, maar in de oven kan ook. In het recept staat de bereiding voor in de oven beschreven.
Adjust if you must
Je kunt natuurlijk de kippenvleugels kruiden zoals jij dat wil. Meer paprikapoeder of misschien wat meer cayennepeper? Probeer het uit en vind uit wat jij lekker vindt. Wel kan ik je aanraden om wel echt het gerookte zeezout en de honing te gebruiken. Deze ingrediënten maken echt het verschil.

Kippenvleugels uit de Airfryer
Ook nodig
- Airfryer of bakplaat met bakpapier
Ingrediënten
- 15 kippenvleugels
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl gerookt zeezout Maldon
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1/2 tl oregano
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl zwarte peper
- 1/2 tl cayennepoeder
- 1 el honing
Airfryer
Instructies
- Dep de kippenvleugels droog met keukenpapier.
- Pers/rasp de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom met de overige ingredienten. Voeg de kippenvleugels toe en schep om tot alles goed bedekt is.
- Bak de kippenvleugels in de Airfryer op 190 C. Eerst voor 10 minuten, schep om en bak nog een keer 10 minuten tot krokant en goudbruin
- In de oven: Verwarm de oven voor op 200 C. en leg de kippenvleugels op een bakplaat met bakpapier of ovenrek met bakplaat met bakpapier daaronder. Bak 25-30 minuten tot krokant en goudbruin. Draai halverwege om.

