Kir Royale cocktail, een klassieker! Ook nog eens heel makkelijk om te maken met crème de cassis en mousserende wijn. Check het hier.

Kir Royale 

Wat een klassieker is dit, de kir royale met crème de cassis en mousserende wijn. Kies voor champagne of prosecco, what ever floats your boat and your bankrekening :).

Deze cocktail komt en gaat wat betreft populariteit. In de jaren 90 was deze cocktail helemaal hot waardoor het bijna automatisch in de ’00’s weer als suf werd bestempeld. Daarna verdween de kir een beetje naar de achtergrond en de crème de cassis naar de achterste planken in de slijterij. 

Maar, ik vond het tijd voor een revival. En ik niet alleen, want ik las dat de cocktail ook een bijrolletje heeft in de Netflix serie Emily in Paris. Ik en Emily liggen dus op 1 lijn, dat begrijp je wel. Nu alleen nog dat appartement in Parijs en wat budget voor de garderobe en we kunnen vriendinnen worden. #geintjenatuurlijk.

2 ingrediënten..

..heb je maar nodig voor deze cocktail. Verder een fancy glas en goed gezelschap, that’s it! Je gebruikt crème de cassis. Dit is een zwarte bessen likeur, fruitig en zoet van smaak. Je hebt maar een beetje nodig om je bubbels een upgrade te geven.

Top het af met bubbels en je hebt een feestje in een glas! Je kunt het garneren met bosbessen, bramen of ander rood fruit. Rijg het aan een prikkertje of doe het fruit in het glas. Maak er je eigen creatie van. Makkelijker wordt het niet!

De Kir Royale doet het perfect als aperitief om te beginnen bij een gezellig diner of als cocktail bij de borrel

 

Kir Royale-3
Kir Royale-2

Kir Royale

Een makkelijke cocktail met crème de cassis en mousserende wijn
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 1 cocktail

Ook nodig

  • 1 flute of coupe

Ingrediënten
  

  • 15 ml crème de cassis
  • top af met mousserende wijn - champagne of prosecco
  • garneer met bosbessen of ander rood fruit

Instructies
 

  • Gebruik voor deze cocktail een flute of een mooie coupe.
  • Schenk de crème de cassis in het glas.
  • Top met de champagne of prosecco.
  • Garneer met de bosbessen of het fruit wat je hebt uitgekozen. Rijg het aan een prikker of doe het in het glas.
  • Cheers!
Trefwoord Makkelijk, prosecco, creme de cassis, wijn
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!

15 minuten noedels-1

15 minuten noedels

15 minuten noedels met knoflook, gember en pindasaus. Gehakt, broccoli en udon noedels.Veel knoflook, een beetje spicy en bomvol smaak!

Read More