Labneh is een dip waar je weinig ingrediënten voor nodig hebt en je kunt er ontzettend veel mee variëren. Ik maakte het met Za’atar. Lees verder voor het recept!
Labneh
Om Labneh te maken heb je weinig ingrediënten nodig, dus qua inkoop ben je snel klaar. Dat kan ik helaas niet zeggen over de bereiding. Je maakt het namelijk met dikke yoghurt die je moet laten uitlekken in een doek. Een soort hangop dus, maar dan niet als dessert maar als dip. Je gebruikt een kaasdoek of een schone theedoek om de yoghurt in te doen. Heb je toevallig van die hydrofieldoeken liggen, die kun je ook heel goed gebruiken!
Ik heb de labneh afgemaakt met za’atar. Za’a’watteh? Za’atar is een heerlijk kruidenmengsel uit het Midden-Oosten en verkrijgbaar bij de Turkse supermarkt. Je kunt ook andere kruiden gebruik om de labneh af te maken. Wat gerookte paprikapoeder eroverheen strooien is heerlijk, of gebruik granaatappelpitjes.
Het is lekker om op een (Turks) broodje te smeren, of om radijs, komkommer of bleekselderij in te dippen!
LABNEH
- 500 ml dikke yoghurt
- 1 el olijfolie (extra vergin)
- 2 tl za’atar
Zout
Brood om bij te serveren
komkommer – radijs – bleekselderij
kaasdoek of schone theedoek
vergiet
-
Bekleed een vergiet of zeef met de kaasdoek of theedoek en zet het in een grote kom.
-
Giet de yoghurt hierin en laat in 3 uur alle vocht eruit lekken.
-
Dit is de labneh. Roer om en breng op smaak met zout. Doe het in een mooie schaal en strijk glad.
-
Strooi de za’atar erover en besprenkel met olijfolie.

LABNEH
Ingrediënten
- 500 ml dikke yoghurt
- 1 el olijfolie extra vergin
- 2 tl za'atar
Zout
Brood om bij te serveren
komkommer - radijs - bleekselderij
kaasdoek of schone theedoek
vergiet
Instructies
- Bekleed een vergiet of zeef met de kaasdoek of theedoek en zet het in een grote kom.
- Giet de yoghurt hierin en laat in 3 uur alle vocht eruit lekken.
- Dit is de labneh. Roer om en breng op smaak met zout. Doe het in een mooie schaal en strijk glad.
- Strooi de za'atar erover en besprenkel met olijfolie.

