Margarita bloedsinaasappel, deze cocktail is echt het proberen waard. Een cocktail die alles heeft. Fris, zuur en heeft een bite. Mét of zonder zoutrandje (ik doe liever met). Lees verder voor het recept!

Margarita bloedsinaasappel

De bloedsinaasappel is wel een van mijn favoriete citrusvruchten. Helaas alleen in deze tijd van het jaar verkrijgbaar, dus als ze er zijn, zorg ik dat ik het in huis heb. Ik ging op zoek naar een cocktail met bloedsinaasappel en vond dit recept. De Margarita cocktail is al een favoriet van mij, deze variatie met bloedsinaasappel maakt het nóg lekkerder!

Als je deze eenmaal een keer geprobeerd hebt, wil je eigenlijk niet meer anders. (sorry)

Tip! Check de kortingscode onderaan de pagina en bestel je flessen online!

Bloedsinaasappel_margarita-2

Margarita bloedsinaasappel

Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang cocktail
Bereiding Shaken
Porties 1 cocktail

Ingrediënten
  

  • 45 ml tequila
  • 15 ml triple sec
  • 20 ml vers bloedsinaasappelsap
  • 15 ml vers limoensap
  • 7 ml agavesiroop + extra voor de rand

Zout voor op de rand (optioneel)

Ijsblokjes

Shaker

Strainer of zeefje

Garnering: Schijfje bloedsinaasappel

Instructies
 

  • Doe de agavesiroop in een schoteltje en doop de rand van het glas hierin, of gebruik een kwastje om hiermee langs de rand te gaan. Doe het zout in een ander schoteltje en draai de hele of de helft van de rand door het zout.
  • Doe alle ingrediënten in een shaker en vul de shaker verder met ijsblokjes. Shake ongeveer 15 seconden krachtig.
  • Vul je glas met ijsblokjes en schenk je cocktail hierin uit.
  • Garneer met een schijfje bloedisnaasappel.
Trefwoord limoen, margarita, tequila, triple sec, bloedsinaasappel

Liever de klassieke Margarita? Die heb ik hier voor je staan. Dit was de eerste cocktail die ik op Borrels & Bites heb geplaatst!

Enjoy!

Bloedsinaasappel_margarita-2

Margarita bloedsinaasappel

Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang cocktail
Bereiding Shaken
Porties 1 cocktail

Ingrediënten
  

  • 45 ml tequila
  • 15 ml triple sec
  • 20 ml vers bloedsinaasappelsap
  • 15 ml vers limoensap
  • 7 ml agavesiroop + extra voor de rand

Zout voor op de rand (optioneel)

Ijsblokjes

Shaker

Strainer of zeefje

Garnering: Schijfje bloedsinaasappel

Instructies
 

  • Doe de agavesiroop in een schoteltje en doop de rand van het glas hierin, of gebruik een kwastje om hiermee langs de rand te gaan. Doe het zout in een ander schoteltje en draai de hele of de helft van de rand door het zout.
  • Doe alle ingrediënten in een shaker en vul de shaker verder met ijsblokjes. Shake ongeveer 15 seconden krachtig.
  • Vul je glas met ijsblokjes en schenk je cocktail hierin uit.
  • Garneer met een schijfje bloedisnaasappel.
Trefwoord limoen, margarita, tequila, triple sec, bloedsinaasappel
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!