Ovenschotel met pompoen, gehakt en zoete aardappel. Verder met zoutige feta en een deksel van bladerdeeg. Als dat geen comfort food is! Bekijk hier het recept.

Ovenschotel met pompoen, gehakt, zoete aardappel, feta en bladerdeeg

 

Deze ovenschotel met pompoen, zoete aardappel, linzen en gehakt is hartig, kruidig en precies het soort comfort food waar je zin in hebt op een frisse dag. De groenten maken het gerecht zacht en kleurrijk, de linzen en het gehakt zorgen voor een stevige basis, en het krokante bladerdeeg bovenop maakt het helemaal af.

Vol smaak door kruiden en groenten

De combinatie van pompoen en zoete aardappel maakt de vulling zacht en licht zoet. Linzen en gehakt zorgen voor extra bite en een stevige basis. De specerijen – kurkuma, komijn en een beetje chilipeper – brengen warmte en diepte in de smaak.

Het bladerdeeg dakje

De ovenschotel krijgt een feestelijke twist door het laagje bladerdeeg bovenop. Dit zorgt niet alleen voor een mooie presentatie, maar ook voor een knapperig contrast met de zachte vulling eronder.

Wanneer serveren

Deze schotel is een echte allemansvriend. Serveer hem als hoofdgerecht met een frisse salade erbij, of maak hem een dag van tevoren klaar en schuif hem voor het eten de oven in. Lekker, voedzaam en makkelijk voor drukke dagen.

Dit heb je nodig

  • Pompoen – zacht, lichtzoet en perfect om een vulling smeuïg te maken.

  • Zoete aardappel – zorgt voor extra romigheid en een subtiele zoete smaak.

  • Linzen – voegen vezels en bite toe en maken de ovenschotel vullend.

  • Gehakt – maakt het gerecht hartig en stevig, ideaal in combinatie met de groenten.

  • Feta – een frisse, zoute tegenhanger die de smaken in balans brengt.

  • Bladerdeeg – het krokante dakje dat voor textuur en een feestelijke uitstraling zorgt.

  • Specerijen (kurkuma, komijn, chilipeper) – geven warmte, diepte en een lichte pit.

Ovenschotel Pompoen

Heb je kleine ovenschaaltjes, dan kun je het ook als eenpersoons-variant maken. 

ovenschotel. pompoen zoete aardappel gehakt feta-1

Ovenschotel met pompoen, gehakt, zoete aardappel, feta en bladerdeeg

Een lekkere ovenschotel met pompoen in de hoofdrol!
Bereidingstijd 20 minuten
Oven 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Maaltijd
Bereiding In de pan, oven
Porties 4 personen

Ook nodig

  • Hapjespan met deksel
  • ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 400 gram flespompoen
  • 400 gram zoete aardappel
  • 400 gram rundergehakt
  • 200 gram Linzen (HAK)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 100 gram feta
  • 1 koelvers bladerdeeg
  • ei of 2-3 el melk om het bladerdeeg te bestrijken
  • 1-2 tl sesamzaad
  • olijfolie
  • peper en zout
  • verse koriander - ter garnering optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 190 C.
  • Snipper de ui, pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de flespompoen in blokjes van 2x2 cm. Schil de zoete aardappel en snijd dit ook in blokjes. Tip! Je kunt ook voorgesneden zoete aardappel en pompoen kopen als je weinig tijd hebt.
  • Verhit olijfolie in een hapjespan en fruit de ui tot glazig. Voeg het gehakt, de specerijen en de knoflook toe. Meng dit door elkaar en verwarm tot het gehakt gaar is.
  • Voeg de pompoen en zoete aardappel toe en bak dit ongeveer 3-5 minuten mee. Doe de tomatenblokjes erbij met een een scheutje water. Doe de deksel op de pan en verwarm nog 8-10 minuten op laag vuur. Voeg tot slot de linzen toe.
  • Doe het pompoen- gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel de feta hier overheen. Bedek de schaal met het bladerdeeg en bestrijk met de melk (of een losgeklopt ei). Bestrooi met sesamzaad.
  • Bak de ovenschotel 10-15 minuten in de oven, tot het bladerdeeg luchtig, krokant en mooi gekleurd is.
  • Bestrooi eventueel met nog wat feta en eventueel verse koriander.
Trefwoord gehakt, feta, bladerdeeg, pompoen, zoete aardappel
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!

15 minuten noedels-1

15 minuten noedels

15 minuten noedels met knoflook, gember en pindasaus. Gehakt, broccoli en udon noedels.Veel knoflook, een beetje spicy en bomvol smaak!

Read More