Pasta met paprika-tomatensaus. Een heel makkelijk en lekker recept. Snel klaar en bij iedereen favoriet! Lekker met Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Pasta met paprika-tomatensaus

Dit recept zat opeens in mijn hoofd. Een makkelijke en smakelijke saus met ragitoni pasta en veel kaas. Heerlijk!

Je gebruikt een pot geroosterde paprika die je blend met Heinz Tomato Frito en twee teentjes knoflook. Tomato Frito heb ik altijd in de voorraadkast en is altijd een favoriet voor een tomatensaus. De tomatensaus heeft al veel smaak van zichzelf, wat ervoor zorgt dat je snel klaar bent. Een pot geroosterde paprika heb ik ook altijd wel in huis, zo kun je altijd een snelle pastasaus maken wanneer je even geen inspiratie of tijd hebt.

De rigatoni pasta is vrij grof, dit maakt het goed vullend waardoor je niet veel meer nodig hebt. Ook blijft de saus goed aan de pasta ‘plakken’.  Kun je geen rigatoni vinden, dan kun je ook penne gebruiken.

Bij het verwarmen van de saus voeg je wat van het water toe waar je de pasta in gekookt hebt. In dit water zit veel zetmeel, hierdoor gaat de saus goed binden. Wil je de saus romiger hebben, voed dan wat (kook)room toe. 

Lees ook zeker de variatietips die ik heb beschreven onder het recept!

pasta met paprika-tomatensaus
pasta met tomaat-paprikasaus-1

Pasta met paprika-tomatensaus

Rigatoni pasta met een makkelijke saus van geroosterde paprika en tomato frito
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Maaltijd
Bereiding In de pan, koken
Porties 2 personen

Ook nodig

  • blender of staafmixer
  • kookpan
  • hapjespan

Ingrediënten
  

  • 250 gram Rigatoni pasta - of penne
  • 1 pot geroosterde paprika
  • 1 pak Heinz Tomato Frito
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 puntpaprika
  • naar smaak verse basilicum
  • naar smaak Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta met zout zoals beschreven op de verpakking. Giet af en bewaar een half kopje van het kookwater. Dit heb je later nodig voor de saus.
  • Snijd de puntpaprika in ringen of reepjes. Pel de knoflookteentjes.
  • Doe de geroosterde paprika (uit de pot) in een blender samen met Heinz Tomato Frito en de knoflookteentjes. Blend tot een egale saus. Je kunt dit ook doen met een staafmixer.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de puntpaprika op middelhoog vuur voor ongeveer 5-6 minuten. Verlaag het vuur en voeg de saus toe, verwarm een paar minuten.
  • Voeg de pasta toe en schep alles goed om. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe naar smaak. Snijd de basilicum in reepjes en garneer de pasta hiermee. Serveer met nog wat extra kaas en gemalen peper.

Notities

  • De saus kun je van te voren maken. Bewaar dit afgedekt in de koelkast.
  • Voor een romige saus zou je wat (kook)room kunnen toevoegen.
  • Je kunt de pasta garneren met pijnboompitten of grofgehakte pistachenoten.
  • Lekker met een simpele salade van veldsla met balsamicoazijn en zeezout.
  • Houd je van spicy? voeg dan naar smaak rode peper toe tijdens het blenden van de saus.
Trefwoord Makkelijk, tomaat, paprika, pasta, rigatoni
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!