Peach Spritz! Een frisse cocktail met perziklikeur, limoensap, prosecco en bruiswater. Lekker én makkelijk om te maken!

Peach Spritz

 

Peach Spritz! Nu de perziken in het seizoen zijn en het ook nog een ‘summer of spritz’ is, komen deze twee heel mooi samen in deze cocktail.

De spritz cocktails zijn populair, dat snap ik want ze zijn makkelijk te maken, heel verfrissend en je kunt er veel mee variëren. Vandaag een variant met perzik!

Voor deze peach spritz heb ik Peachtree perziklikeur gebruikt maar een ander soort perziklikeur kun je ook gebruiken. Verder wat vers limoensap (zorg dat het echt vers is!) en natuurlijk prosecco en bruiswater.

Geen spritz zonder ijs, zorg ervoor dat je glas echt goed gevuld is met ijs, dus niet maar twee of drie ijsblokjes in het glas, dan verwatert het namelijk te snel als je de vloeibare ingrediënten toevoegt en dat is zonde. De temperatuur is ook een ingrediënt van een goede cocktail!

 

Peach Spritz-3
Peach Spritz-2

Peach Spritz

Een heerlijke spritz cocktail met perzik, limoen en prosecco!
Bereidingstijd 2 minuten
Gang cocktail
Bereiding Samenstellen, Build
Porties 1 cocktail

Ook nodig

  • wijnglas of copa glas
  • barmaatje / jigger
  • lange lepel

Ingrediënten
  

  • 40 ml perziklikeur zoals Peachtree
  • 20 ml limoensap - vers
  • 90 ml prosecco
  • 30 ml bruiswater
  • 1/2 perzik garnering
  • 2 takjes munt garnering
  • ijsblokjes

Instructies
 

  • Pers de limoensap en snijd de halve perzik in partjes.
  • Vul je glas met lekker veel ijs. Doe de partjes perzik in het glas.
  • Schenk hier over de perziklikeur, het limoensap en vervolgens de prosecco en het bruiswater. Roer een keer door.
  • Garneer met de takjes munt.
  • Cheers!
Trefwoord prosecco, perzik, spritz, peach
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!