Prosecco vlierbloesem cocktail – een makkelijke cocktail, bloemig door de vlierbloesemlikeur maak het af met Angostura bitters en je hebt een feestelijk drankje.

Prosecco vlierbloesem cocktail

Een makkelijke cocktail én ook nog eens heel erg lekker. Upgrade je bubbels met vlierbloesemlikeur en maak het af met een dash Angostura bitters. Garneer het met gedroogde bloemetjes of gebruik de schil van citroen. Of allebei, mag ook.

Ik kan niet ontkennen dat ik deze combinatie deskundig heb afgekeken/geraden bij een favoriet restaurant in Utrecht, Ruby Rose. Ze hebben daar hun signature cocktail met bubbels, dit krijg je in een coupe met een groot blok ijs en het wordt gegarneerd met een grote bloem. Echt prachtig! Zeker een aanrader om daar eens te eten en die cocktail te gaan drinken. Na een aantal keer daar geweest te zijn heb ik geprobeerd deze cocktail na te maken en ik denk dat ik aardig in de buurt ben gekomen. Gelukkig heb ik een deskundig proefcomité die mij daar mee heeft geholpen :). 

Dit is hoe ik de cocktail zelf thuis maak. Met vlierbloesemlikeur en een dash Angostura Bitters. Deze bitters maken de cocktail compleet. Ook al heb je weinig nodig, het maakt echt het verschil, dus laat het zeker niet weg!

Een perfecte cocktail om te serveren als aperitief, gewoon bij de borrel of lekker met de feestdagen.

prosecco vlierbloesem cocktail-1
prosecco vlierbloesem cocktail-1

Prosecco vlierbloesem cocktail

Makkelijke cocktail met bloemige vlierbloesemlikeur en Angostura bitters
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang cocktail
Bereiding Samenstellen, Build
Porties 1 cocktail

Ook nodig

  • flute of coupe
  • Jigger (barmaatje)

Ingrediënten
  

  • 30 ml vlierbloesemlikeur - bijvoorbeeld St. Germain
  • top met prosecco
  • 2 dash Angostura bitters
  • gedroogde bloemen of schil van citroen garnering

Instructies
 

  • Doe de vlierbloesemlikeur in een glas.
  • Top met prosecco.
  • Druppel voorzichtig Angostura bitters in het glas.
  • Garneer met de gedroogde bloemen of citroenzeste
Trefwoord prosecco, elderflower, vlierbloesem, angostura bitters
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!

15 minuten noedels-1

15 minuten noedels

15 minuten noedels met knoflook, gember en pindasaus. Gehakt, broccoli en udon noedels.Veel knoflook, een beetje spicy en bomvol smaak!

Read More