Pink margarita met tequila, triple sec, Campari, limoensap en agavesiroop. Bekijk hier het recept!

Pink Margarita

 

Een lekkere frisse cocktail met tequila, triple sec, Campari, limoensap en agavesiroop. Een variant op de klassieke Margarita cocktail waar je dezelfde ingrediënten terug vindt, behalve de Campari.

En die Campari, dat is meteen de likeur waar deze cocktail ‘haar’ kleur aan te danken heeft. De rode Italiaanse bitterlikeur maakt de cocktail roze en geeft deze cocktail net de ‘uhmpf’ waar je soms trek in hebt. Ik wel in ieder geval :).

Dus heb je de klassieke Margarita (tijdelijk) uitgespeeld, maak dan eens deze variatie met Campari. In de cocktail op de foto gebruikte ik ELALA Tequila en deze kan ik heel erg aanbevelen! Een zachte tequila gemaakt van 100 % blauwe agave. Bij mij staat deze fles in mijn tequila top 3 samen met Ocho en Mijenta. Dus zie je door de bomen de fles niet meer? Met deze tequila zit je zeker goed.

 

Pink margarita-1
Pink margarita-1

Pink Margarita

Cocktail met tequila, triple sec, limoensap, Campari en agavesiroop
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang cocktail
Bereiding Shaken
Porties 1 cocktail

Ook nodig

  • shaker
  • Jigger (barmaatje)
  • strainer/zeefje
  • martiniglas of iets anders leuks

Ingrediënten
  

  • 30 ml tequila blanco
  • 20 ml triple sec of ander sinaasappellikeur
  • 10 ml Campari
  • 20 ml limoensap
  • 1 barspoon agavesiroop
  • schil van limoen
  • ijsblokjes

Instructies
 

  • Koel je glas voor door het kort in de vriezer te doen. Of doe er ijsblokjes in. De ijsblokjes haal je uit het glas voordat je de cocktail uitschenkt.
  • Schil met een dunschiller of een zesteur een stukje van de limoenschil. Snijd de limoen doormidden en pers het sap.
  • Doe de tequila, triple sec, Campari, het limoensap en de agavesiroop in een shaker met ijsblokjes. Shake met veel kracht voor ongeveer 12 seconden.
  • Schenk uit in het voorgekoelde glas zonder ijs met behulp van een strainer/zeefje.
  • Garneer met de limoenschil
Trefwoord limoen, margarita, tequila, campari, agave
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!