Latte met de enige echte Speculoos, espresso, warme melk, een lekkere drizzle en wat pure chocola. Wil je toch! Check hier het recept.

Speculoos Latte 

Helemaal hot! Letter en figuurlijk. Niet alleen de temperatuur van deze latte maar op social media is iedereen op het moment helemaal fan van Speculoos pasta. Snap ik wel, want deze pot met smeerbare koekjes is zo ontzettend lekker! Het smaakt naar speculaas (je verwacht het niet) is lekker smeuïg en kruidig. En laat dat nou net heel lekker samengaan met espresso en warme melk. En oke, een beetje chocola 🙂

Je roert eerst een lepel met de pasta door de hete espresso. Ik raad je wel aan het kopje en glas even voor te verwarmen. Dit doe je makkelijk door er een beetje heet water in te doen en dit weer weg te gooien voor je de pasta en espresso toevoegt. Zo voorkom je dat je espresso te snel afkoelt. Gebruik een dubbele espresso voor een dubbele kick, zo maak ik ‘m graag zelf. 

Dan de warme melk erover. Natuurlijk gaat dat het beste met een melkopschuimer. Je kunt hiervoor het beste volle melk gebruiken, maar houdbare halfvolle melk kan ook erg goed. Als je liever geen koemelk drinkt, gebruik dan soyamelk of amandelmelk. Heb je geen melkopschuimer, verwarm dan de melk in een pannetje op middelhoog voor en klop met een garde luchtig. Zorg dat het niet te heet wordt, dan raak je de lucht weer kwijt.

Voor de drizzle heb ik de pasta even kort verwarmt in de magnetron. Dit kan natuurlijk ook in een klein pannetje. Dan wordt het wat vloeibaarder en kun je de drizzle maken. Top ‘m af met wat pure chocola. Yum!

Speculoos ijskoffie

Ook erg lekker! Verwarm dan eerst de espresso met Speculoos. Doe ijsblokjes in een glas en schenk hier het espressomengsel overheen. Giet daarna de melk in het glas en top af met de drizzle en chocola.

 

Speculoos latte koffie
Speculoos-koffie-3

Speculoos latte koffie

Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 1 koffie

Ook nodig

  • melkopschuimer

Ingrediënten
  

  • 1 el speculoos
  • 1 espresso of een dubbele
  • 100 ml volle melk of haver- soymelk (Barista)
  • 1 el speculoos voor de drizzle
  • 1 el pure chocola ter garnering

Instructies
 

  • Optioneel maar wel aan te raden: Verwarm je kopje of glas voor door er kokend water in te doen.
  • Doe 1 eetlepel Speculoos in een glas of beker en giet hier de warme espresso overheen. Roer even door tot de speculoos zacht is en vermeng met de espresso.
  • Verwarm de melk in een melkopschuimer en schenk dit op de espresso.
  • Verwarm de overige Speculoos kort in een pannetje of in de magnetron en drizzle dit over de melk.
  • Hak de pure chocola grof en strooi het over over je Speculoos latte koffie.
Trefwoord koffie, kokosmelk, latte, speculoos
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!