Bowl met kipgehaktballetjes en satésaus. Verder met boontjes, taugé, komkommer, pinda’s en cassave kroepoek. Een lekker bordje vol!
Bowl met kipgehaktballetjes en satesaus
Ik houd erg van bowls, het is een lekker duidelijk concept. Een kom met van alles en nog wat. Dit keer met deze kipgehaktballetjes, op smaak gebracht met ketjap, knoflook, gember en een beetje sambal. Die laatste kun je natuurlijk weglaten als je niet van pittig houdt.
De satésaus kun je kant-en-klaar kopen of zelf maken. Het recept om het zelf te maken vind je hier. Ik snap het natuurlijk als je daar helemaal geen zin in hebt, gemak dient de mens niet waar?

Bowl met kipgehaktballetjes en satésaus
kipgehaktballetjes met satésaus, boontjes, rijst en toppings
Voorbereidingstijd 15 minuten min
15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Maaltijd
Bereiding In de pan, koken
Porties 2 personen
Ook nodig
- koekenpan
- kookpan
Ingrediënten
kipgehaktballetjes
- 300 gram kipgehakt
- 1 el paneermeel
- 3 el ketjap
- 2 cm gember
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 tl sambal optioneel
- peper en zout
- olie om in te bakken
Overige ingrediënten
- 150 gram basmatirijst
- 100 gram satésaus - kant en klaar of maak het zelf
- 300 gram sperziebonen
- 1 komkommer
- handje taugé
- 4 el pinda's
- 1/2 limoen
- lente-ui optioneel
- cassave kroepoek
Instructies
- Ga je zelf satésaus maken, start daar dan mee. Het recept vind je op borrelsenbites.net. Warm de saus op aan het einde van het recept.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember of snijd heel fijn. Meng dit in een kom met de kipgehakt, paneermeel, ketjap. Breng op smaak met peper en zout. Meng alles door elkaar en maak (met vochtige handen) balletjes. Je kunt er ongeveer 10 balletjes van maken. Leg op een bord, dek af en zet het voor minstens 15 minuten in de koelkast.
- Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking. Snijd de uiteindes van de sperziebonen en snijd ze in drie gelijke stukken. Kook de boontjes 4-5 minuten in kokend water, giet daarna af. Spoel de taugé af met gekookt water. Dit kan met een Quooker of water uit een waterkoker.
- Snijd linten van de komkommer met een dunschiller of snijd in dunne plakjes. Snijd de limoen in partjes.
- Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgehaktballetjes rondom aan, verlaag daarna het vuur en bak de balletjes tot ze gaar zijn. Verwarm de satésaus.
- Schep de rijst op de borden. Leg de boontjes erbij, de komkommer en taugé. Verdeel de kipgehaktballetjes over de borden. Schep de sautésaus over het geheel.
- Serveer met de cassave kroepoek, grof gehakte pinda's en dun gesneden lente-ui.
Trefwoord kip, sojaboontjes, rijst, gehaktbal, bowl, satesaus
Contact
Wil je iets van mij weten? Laat het weten via het contactformulier hieronder.

