Nacho kaas uit de Airfryer, met gehakt en mais en kidneybonen. Lekker met guacamole, zure room en toppings!
Nacho kaas uit de Airfryer
Maar niet alleen kaas, dit zijn loaded nacho’s! Ge-load met eigenlijk alles wat ik in de voorraadkast had staan.
Je bakt de gehakt met knoflook en Mexicaanse kruiden. In het recept heb ik mijn Mexicaanse kruidenmix geschreven, maar als je zelf een goede mix hebt, kun je die natuurlijk ook goed gebruiken. Verder ontving ik laatst kidneybonen en mais van Hak. Handige kleine doosjes en precies wat ik nodig had. Ik heb de bonen en mais meegebakken met het gehakt.
En dan, stapelen maar! Het mandje van de Airfryer gebruik je eigenlijk als een soort mal. En omdat de Airfryer de lucht zo goed circuleert, smelt je kaas perfect! Dat is dus lekker veel kaas tussen de chips, die heel gelijkmatig is gesmolten.
Ook een voordeel van een Airfryer, is dat je ‘m niet hoeft voor te verwarmen. Dat scheelt weer wat tijd, heel fijn want dan kan jij sneller snacken.
Ik topte de nacho’s met guacamole, zure room en jalapeño. Nog wat klein gesneden tomaat erbij en verse koriander. Heerlijk! Je kunt het natuurlijk zo toppen als je zelf lekker vindt. Maak er je eigen feestje van!

Nacho kaas uit de Airfryer
Ook nodig
- koekenpan
- Airfryer oven kan ook
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 175 gram rundergehakt
- 1 el Mexicaanse kruidenmix - meng zelf (zie onderaan de ingrediëntenlijst of koop in de winkel
- 175 gram kidneybonen - bijvoorbeeld van HAK
- 100 gram mais - bijvoorbeeld van HAK
- 150 gram tortilla chips
- 150 gram geraspte kaas - bijvoorbeeld cheddar en mozzarella
Toppings
- guacamole
- zure room
- jalapeño
- verse koriander
- tomaat
Mexicaanse kruidenmix
- 1.5 tl gerookt paprikapoeder
- 1/2 tl gemalen korianderpoeder
- 1 tl gemalen komijn
- 1/2 tl cayennepoeder
- 1/4 tl gemalen venkelpoeder
- 1/2 tl chilivlokken
Instructies
- Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de gehakt rul samen met de knoflook en de Mexicaanse kruiden. Laat de kidneybonen en mais uitlekken en voeg dit toe aan de pan, bak 2-3 minuten mee.
- Doe een laagje chips in de mand van de Airfryer. Schep hier 1/4e deel van het gehaktmengsel op en dan 1/4e deel van de kaas. Herhaal dit tot je alle ingrediënten gebruikt hebt.
- Bak de nacho's in de Airfryer op 180C in 10-15 minuten tot alle kaas goed gesmolten is.
- Maak in de tussentijd de guacamole. Je vindt het recept op borrelsenbites.net. Snijd de tomaat in blokjes en hak de koriander grof.
- Serveer je nacho's met de guacamole, zure room, tomaat en koriander.

