Mediterraanse borrelplank met kaasbroodjes, olijven, manchego, noten, druiven en droge worst. Bekijk hier hoe je het maakt!

Mediterraanse borrelplank

 

Weer een nieuwe samenstelling voor een borrelplank, dit keer een mediterraanse versie. Het uitgangspunt voor deze borrelplank waren de Huls Droge Worst Sticks Mediterraans. Ik mocht hiermee aan de slag om iets lekkers te maken en dat is gelukt! 

(advertentie) 

Mijn eerste idee was om lekkere smaken samen te stellen omdat de droge worst sticks al heel lekker zijn van zichzelf. Het zijn stevige worst sticks, gekruid met oregano en knoflook. Heerlijk voor bij de borrel én dus als toevoeging bij deze kaasbroodjes, die heel makkelijk zijn om te maken.

Je snijdt de ciabatta in plakken, smeert het in met roomkaas en strooit er wat geraspte kaas overheen. Snijd de worst in kleine plakjes en strooi dit er overheen. Even in de oven en klaar! Lekkere kazige stokbroodjes met mediterraanse smaken! Lekker met wat verse tijm.

Je kunt de plank natuurlijk zo samenstellen als je zelf wil. Ik kies er altijd voor om wat tegenhangers toe te voegen. Koud (druiven) en warm (stokbroodjes). Iets zachts zoals de kaas en iets met meer bite zoals de droge worst sticks. De noten zijn gerookte amandelen, die zijn er ook heerlijk bij!

 

mediterraanse borrelplank
Huls worst -1

Mediterraanse borrelplank

Met kaasbroodjes, mediterraanse worst, kaas, noten en olijven
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Borrelhapje
Bereiding Samenstellen
Porties 4 personen

Ook nodig

  • oven en bakplaat met bakpapier

Ingrediënten
  

kaas broodjes

  • 1 ciabatta
  • 1 pak Huls Droge Worst Sticks Mediterraans
  • 3 el roomkaas
  • 100 gram geraspte kaas - bijvoorbeeld mozzarella
  • 3-4 takjes verse tijm

Overige ingrediënten op de plank

  • knoflook-olijven
  • gerookte amandelen
  • druiven
  • Manchego kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 C.
  • Snijd de ciabatta in plakken en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer wat van de roomkaas op de broodjes en bestrooi daarna met de geraspte kaas.
  • Snijd een deel (ongeveer 3 ) van de Huls Sticks Mediterraans in kleine stukjes en verdeel dit over de kaasbroodjes. Bak 10-15 in de oven tot de kaas gesmolten is en bubbelt. Ris de blaadjes van de verse tijm en verdeel dit over de broodjes.
  • Snijd de manchego in plakjes en leg dit samen met de overige Mediterraanse sticks op de borrelplank. Leg de kaasbroodjes erop en verdeel ook de olijven, druiven en nootjes op de plank.
Trefwoord kaas, brood, borrelplank, olijven, worst, mediterraans
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!