Cocktail met olijfolie, gin en amandellikeur. Verder voeg je citroensap, eiwit en honing toe en garneer met het een blaadje basilicum. 

Cocktail met olijfolie, gin en amandellikeur

Cocktail met olijfolie, gin en amandelikeur. Verder voeg je citroensap, eiwit en honing toe en garneer met het een blaadje basilicum. 

Weer eens wat anders, zo’n cocktail met olijfolie. Ik zag dit recept voorbij komen op de socials, bij niemand minder dan @claudine_drinks. Het werd zo vaak gere-shaket door andere cocktail enthousiastelingen, dat ik niet achter kon blijven.

Ik was benieuwd wat de olijfolie in een cocktail zou gaan doen. De combinatie van gin, amandel en citroen, daar kon ik wel inkomen. Al deze smaken gaan goed samen met olijfolie, ik vond de cocktail dan ook erg lekker! Gebruik wel een goede kwaliteit olijfolie, het liefst een Italiaanse. De olie geeft de cocktail een volle diepe smaak. Zowel in smaak als in textuur. Zeker het proberen waard!

Cocktail met olijfolie, gin en amandel-1
Cocktail met olijfolie, gin en amandel-2

Cocktail met olijfolie, gin en amandellikeur

Een volle cocktail met olijfolie, gin, amandellikeur, citroensap en honing
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang cocktail
Bereiding Shaken
Porties 1 cocktail

Ook nodig

  • shaker
  • strainer/zeefje
  • jigger
  • glas

Ingrediënten
  

  • 60 ml gin
  • 20 ml citroensap
  • 10-15 ml olijfolie van goede kwaliteit
  • 1 tl honing
  • 15 ml amandellikeur
  • 1 eiwit
  • ijsblokjes
  • 1 blaadje basilicum

Instructies
 

  • Koel het glas voor door het in de vriezer te leggen/zetten.
  • Doe alle ingredienten in een shaker en shake eerst zonder ijs voor ongeveer 12 seconden met veel kracht.
  • Voeg dan de ijsblokjes toe en shake nog een keer ongeveer 12 seconden.
  • Schenk uit met behulp van de strainer/zeefje in het voorgekoelde glas.
  • Garneer met een blaadje basilicum.
Trefwoord gin, olijfolie, amandellikeur, citroensap
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!

15 minuten noedels-1

15 minuten noedels

15 minuten noedels met knoflook, gember en pindasaus. Gehakt, broccoli en udon noedels.Veel knoflook, een beetje spicy en bomvol smaak!

Read More