Crispy spicy kipburger is alles wat je wil op een broodje: knapperige kip, frisse coleslaw en een kruidige yoghurtsaus. De kipburgers zijn gepaneerd met panko en worden goudbruin in de airfryer — of in de oven. Een spicy sriracha-mayo maakt het helemaal af.
Crispy spicy kipburger met coleslaw en yoghurt-kruidensaus
Deze crispy spicy kipburger is alles wat je wil op een broodje: knapperige kip, frisse coleslaw en een kruidige yoghurtsaus. De kipburgers zijn gepaneerd met panko en worden goudbruin in de airfryer — of in de oven als je dat liever doet. Een spicy sriracha-mayo maakt het helemaal af.
De ingrediënten uitgelegd
Kipburgers met panko – de panko zorgt voor die extra luchtige, knapperige korst. In de airfryer worden ze mooi goudbruin, maar de oven werkt net zo goed.
Karnemelk – Dit gebruik je als ‘marinade’ maar proef je niet terug in de burger. De zuren in de karnemelk zorgen ervoor dat de kip mals wordt. Wil je liever geen karnemelk gebruiken, dan kun je ook gewone melk met een beetje citroensap gebruiken.
Coleslaw – een frisse mix van witte kool, wortel en een lichte dressing. Het geeft de burger crunch en balans.
Yoghurt-kruidensaus – gemaakt met Griekse yoghurt, verse kruiden en een beetje citroen. Fris en kruidig tegelijk.
Sriracha mayonaise – een pittige, romige saus met een klein beetje hitte. Perfect tegengewicht voor de frisse yoghurt en de knapperige kip.
Burgerbroodjes – het liefst licht geroosterd, zodat ze niet slap worden door de sauzen.
Waarom dit werkt
De crispy spicy kipburger combineert alles wat een goede burger nodig heeft: een krokante bite, frisheid, pit en romigheid. De coleslaw houdt het licht, de yoghurt-kruidensaus brengt balans, en de sriracha mayo zorgt voor dat beetje vuur.
Wanneer serveren
Ideaal voor het weekend, een snelle vrijdagavond of als comfort food op een luie dag. De crispy spicy kipburger is makkelijk te maken, ziet er geweldig uit en smaakt alsof je hem bij je favoriete burgerbar hebt besteld.

Crispy spicy kipburger - met cole slaw en kruidensaus
Ook nodig
- Airfryer of oven
Ingrediënten
Kipburger
- 4 burgerbroodjes
- 2 kipfilet
- 100 ml karnemelk
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- peper en zout
- olie of bakspray
- naar smaak srirachamayonaise
Cole slaw
- 1 zakje koolmix (Albert Heijn)
- 2 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1 tl appel ciderazijn of witte wijnazijn
- peper en zout
Yoghurtsaus
- 2 el mayonaise
- 4 el Griekse yoghurt 10 %
- 1 el verse peterselie, bieslook of dille of een mix hiervan
- 1 teentje knoflook
- 1 tl appel ciderazijn of witte wijnazijn
- peper en zout
Instructies
- Leg de kipfilet tussen bakpapier of vershoudfolie en sla het plat. Dit kan met een deegroller of een pan. Snijd de kipfilet in twee gelijke stukken zodat je 4 filets hebt.
- Meng de karnemelk met de specerijen, wentel de kip hier doorheen tot alles bedekt is. Dek af en bewaar minimaal een uur in de koelkast.
- Als je een oven gebruikt om de burgers te bakken (i.p.v. een Airfryer) verwarm de oven voor op 200 C.
- Meng in de tussentijd voor de cole slaw de ingrediënten samen met het zakje koolmix. Schep een paar keer om en bewaar apart.
- Voor de yoghurtsaus, snijd de verse kruiden fijn. Rasp de knoflook met een fijne rasp of snijd heel fijn. Meng alles met de yoghurt en mayonaise. Als je de saus te dik vindt, kun je nog een beetje karnemelk toevoegen.
- Snijd de burgerbroodjes open en bestrijk de binnenkant met mayonaise. Toast de broodjes 5-6 minuten op 180 graden in de Airfryer. Je kunt dit ook in de oven toasten of in een droge pan.
- Bestrijk de burgers met een beetje olie of gebruik een bakspray. Bak de kipburgers in de Airfryer op 190 C voor 12-14 minuten, keer halverwege om. In de oven kan ook, doe dit o- 200 graden voor ongeveer 20-25 minuten, tot krokant en gaar.
- Bouw de burgers: Bestrijk de onderkant van de broodjes met 2 el yoghurtsaus. Leg hier de kipburger op en voeg de srirachamayonaise toe naar smaak. Schep hier de cole slaw op en top met de bovenkant van het broodje.

