Pinsa burrata, mortadella en pesto. Als je dit ziet staan op een menukaart zou je het toch meteen bestellen? Maak het makkelijk thuis, in 15 minuten op tafel!

Pinsa burrata, mortadella en pesto

Deze pinsa met burrata is het soort borrelhapje dat moeiteloos indruk maakt. Een luchtige bodem met romige pesto-roomkaas, fluweelzachte burrata, mortadella, geroosterde pistachenootjes, Parmezaanse kaas, tomaatjes en een drizzle olijfolie. Simpel, maar vol Italiaanse flair.

De ingrediënten uitgelegd

  • Pinsa – de lichtere, luchtigere variant van pizza. Gemaakt van een mix van tarwe-, soja- en rijstbloem waardoor het deeg knapperig van buiten en zacht van binnen is.

  • Pesto-roomkaas – een frisse, romige basis van roomkaas gemengd met groene pesto. Zorgt voor smaak en smeuïgheid.

  • Mortadella – Italiaanse vleeswaren met een milde, nootachtige smaak die perfect samengaat met de romige burrata.

  • Burrata – zachte, verse kaas die van binnen romig uitloopt. Maakt het geheel heerlijk luxe.

  • Pistachenootjes – zorgen voor een lichte crunch en een nootachtig accent.

  • Parmezaanse kaas – geeft zout, diepte en umami aan de topping.

  • Tomaatjes – fris en sappig, ze zorgen voor balans.

  • Olijfolie – een paar druppels goede olijfolie tillen de smaak naar een hoger niveau.

Waarom deze pinsa burrata, mortadella en pesto werkt

De pinsa met burrata draait om balans: romig, zout, fris en een beetje nootachtig. Elke hap heeft iets nieuws — van de zachte burrata tot de knapperige pistache. Het is het perfecte borrelhapje of lichte maaltijd met een glas witte wijn erbij.

Wanneer serveren

Ideaal voor een Italiaanse borrelplank, lunch of als shared dish tijdens een etentje. De pinsa met pesto-roomkaas is snel klaar, ziet er prachtig uit en smaakt alsof je hem in een Italiaanse wijnbar bestelt.

pinsa burrata, mortadella en pesto-1

Pinsa burrata, mortadelle en pesto

Een geweldig borrelhapje of als snack
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Borrelhapje, lunch, Maaltijd, Snack
Bereiding Samenstellen, oven
Porties 1 pinsa

Ook nodig

  • Bakplaat met bakpapier
  • hakmolen (als je zelf pesto maakt)

Ingrediënten
  

Groene pesto (je kunt dit ook kopen)

  • 50 gram verse basilicum
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 100-150 ml extra vierge olijfolie
  • zout

Pinsa

  • 1 Pinsa - te koop bij Albert Heijn
  • 3 el roomkaas
  • 6 tl groene pesto
  • 1 handje rucola
  • 1 tl citroensap
  • 100 gram mortadella
  • 1 bol burrata
  • 4-6 cherry tomaatjes
  • 2 el pistachenootjes
  • naar smaak Parmezaanse kaas
  • naar smaak Extra vierge olijfolie

Instructies
 

  • Als je de groene pesto zelf maakt, meng dan de ingredienten in een hakmolen tot je de gewenste structuur hebt. Voeg meer olie toe als je het iets dunner wil hebben.
  • Verwarm de oven voor op 220 C.
  • Roer de roomkaas los en bestrijk hier de pinsa mee, dit gaat het beste met de bolle kant van een lepel. Verdeel hier 3 tl pesto over en smeer dit uit over de roomkaas. Bak in de oven voor 4-6 minuten op 220 C.
  • Verdeel hier de mortadella over. Scheur de burrata open en verdeel dit tussen de mortadella.
  • Snijd de tomaatjes in partjes en leg dit op de pinsa. Hak de pistachenootjes grof en rasp de Parmezaanse kaas. Voeg dit toe naar smaak. Maak af met extra vierge olijfolie en peper en zout.
Trefwoord pizza, burrata, pistachenoten, pinsa, mortadella
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!

15 minuten noedels-1

15 minuten noedels

15 minuten noedels met knoflook, gember en pindasaus. Gehakt, broccoli en udon noedels.Veel knoflook, een beetje spicy en bomvol smaak!

Read More