Cinnamon rolls, luchtig en kruidig waardoor je niet kunt stoppen met eten. Afgemaakt met een romig glazuur, heerlijk! Bekijk hier het recept.
Deze luchtige cinnamon rolls zijn alles wat je wil van een kaneelbroodje: zacht, fluffy deeg met een boterige laag kaneel en suiker, opgerold tot perfecte rolletjes en afgemaakt met een romige glazuur. Ze zijn luchtig, geurig en verslavend lekker — precies zoals ze horen te zijn.
De ingrediënten uitgelegd
Bloem en gist – vormen samen de basis voor dat zachte, luchtige deeg.
Boter – maakt het deeg rijk en zorgt voor die smeuïge structuur.
Kaneel en bruine suiker – de klassieke vulling die karameliseert en een warme, kruidige geur verspreidt.
Melk en ei – zorgen voor een soepel deeg dat mooi rijst.
Glazuur – gemaakt met poedersuiker, roomkaas en boter voor een romige, lichtzoete topping.
Waarom dit werkt
De luchtige cinnamon rolls zijn zacht, warm en geurend naar kaneel — comfort food in z’n puurste vorm. De combinatie van het lichte deeg en de smeuïge vulling maakt ze onweerstaanbaar bij het ontbijt, brunch of gewoon bij de koffie.
Wanneer serveren
Ideaal voor een weekendontbijt, brunch met vrienden of een luie zondagmiddag. De luchtige cinnamon rolls smaken het allerlekkerst vers uit de oven, met het glazuur dat er langzaam overheen smelt.

Cinnamon rolls
Ook nodig
- bakblik +- 33 x 23 cm
- bakpapier
- Standmixer met deeghaak
- mixer
Ingrediënten
Deeg
- 240 ml volle melk
- 1 zakje gist (7 gram)
- 75 gram kristalsuiker
- 75 gram roomboter ongezouten
- 1 tl zout
- 520 gram bloem
- 1 el neutralie olie om in te vetten
Vulling
- 100 gram roomboter ongezouten op kamertemperatuur
- 150 gram donkerbruine basterdsuiker
- 2 el kaneel
- 1/2 el kardemom
Glazuur
- 100 gram roomkaas
- 50 gram roomboter ongezouten op kamertemperatuur
- 100 gram poedersuiker
- 1/2 tl vanille-extract
Instructies
- Verwarm de melk tot lauw (ongeveer 40 graden). Doe het zakje gist erbij en laat 5-10 minuten staan tot het gist een beetje begint te schuimen.
- Smelt de roomboter voor het deeg en laat iets afkoelen. Voeg dit toe aan de melk samen met de eieren en suiker. Meng dit kort door elkaar.
- Voeg de bloem en het zout toe en kneed, met een standmixer (Kitchenaid stand 2) in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg. Als je een vliesje kunt trekken zonder dat het scheurt, is je deeg goed. Het deeg mag nog een beetje plakkerig zijn. (dit kan ook met de hand)
- Vet een schaal in met neutrale olie en leg de deegbal hierin. Dek de kom af met een vochtige theedoek of vershoudfolie. Laat het deeg rijzen op een warme plek tot het in volume verdubbeld is. Dit duurt ongeveer 1 - 1.5 uur.
- In de tussentijd, meng de roomboter voor de vulling met de basterdsuiker, kaneel en kardemom door elkaar.
- Als het deeg gerezen is, bestuif je werkblad met bloem en leg je deeg hierop. Rol uit tot een plak van ongeveer 30x40 cm en besmeer met de vulling. Laat een paar cm van de randen vrij.
- Rol het deeg op langs de lange zijde. Snijd met een scherp mes in 12 gelijke plakken.
- Bekleed het bakblik met bakpapier en leg hier de rolletjes in. Dek weer af met een vochtige theedoek of vershoudfolie en laat opnieuw rijzen op een warme plek voor ongeveer 30-45 minuten.
- Verwarm de oven op 180 C op boven-en-onder-warmte. Bak de cinnamon rolls in 20-25 minuten.
- In de tussentijd maak je de glazuur. Klopt de roomboter en roomkaas romig. Doe de poedersuiker en het vanille extract erbij en klop tot een glad glazuur. Laat de cinnamon rolls iet afkoelen en smeer de glazuur hier overheen.

