Espresso Martini mousse, een heel makkelijk recept en ontzettend lekker! Bekijk hier het recept.
Espresso Martini Mousse
Wat een ontzettend lekker dessert is dit! Romige mousse in de smaak van je favoriete cocktail, espresso martini!
De espresso martini is voor mij eigenlijk altijd al het dessert bij voorkeur maar deze mousse variant zou ik ook zeker niet afslaan.
Schieten bij jou de vlekken in je nek bij het lezen van het woord ‘mousse’? Dat is niet nodig met dit recept. We gaan geen eiwitten opkloppen of andere ingewikkelde technieken. Als jij een mixer hebt (of een garde + spierballen) dan gaat dit sowieso lukken!
Je klopt de slagroom op en de roomkaas klop je los in een andere kom. Door de roomkaas roer je de espresso oploskoffie en Kahlua of een andere koffielikeur. Vervolgens meng je alles door elkaar.
Lees wel even goed het recept door, je moet namelijk een beetje slagroom overhouden voor de bovenkant. En niet, net zoals ik deed, alle slagroom door het roomkaasmengsel mengen :). Ik moest toen nog een keer slagroom opkloppen omdat ik alles er per ongeluk al had doorheen had gemengd.

Espresso Martini Mousse
Ook nodig
- hand- of standmixer
- 4 martini-glazen
- 2 spuitzakjes of ziplockzakjes
Ingrediënten
- 200 gram roomkaas - Philadelphia bij voorkeur
- 300 ml slagroom
- 3 sticks espresso oploskoffie
- 60 ml Kahlua of andere koffielikeur
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 12 koffiebonen garnering
Instructies
- Klop de slagroom op met een hand- of standmixer, voeg geleidelijk de suiker toe. Klop de slagroom net niet helemaal stijf maar wel dat het stevig is.
- Roer de roomkaas los in een kom. Voeg 2 sticks espresso oploskoffie toe en meng dit erdoor. Doe vervolgens de kahlua toe en meng verder tot het helemaal is opgenomen.
- Houd 1/4e van de slagroom apart! Doe de overige slagroom bij het roomkaasmengsel en schep voorzichtig om met een spatel tot alles met elkaar vermengd is.
- Doe het mengsel in een spuitzak of ziplockzakje (gebruik ik vaak) en spuit in ieder glas de espresso martini mousse tot net iets onder de rand. Doe vervolgens ook de slagroom in een andere spuitzak/ziplockzakje en vul het glas verder tot de rand. Schraap eventueel strak met een paletmes of de achterkant van een mes.
- Dek de glazen af met folie en zet 3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Vlak voor garneren, strooi nog wat espresso-poeder over de glazen en maak af met 3 koffiebonen.
Notities
Kortingscode!
Shop meteen jouw favoriete likeuren en spirits bij Gall.nl. Tipje van mij: Ga naar Gall.nl en schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

