Flatbread perzik tomaat burrata. Lekker als snack, lunch, borrelhapje of maaltijd. Bekijk hier het recept.

Flatbread perzik tomaat burrata

Flatbread perzik tomaat burrata. Lekker als snack, lunch, borrelhapje of maaltijd. Bekijk hier het recept.

Een lekker recept uit het seizoen, want in de zomer zijn de perziken en tomaten op z’n lekkerst! Daarbij is het een lichte maaltijd en daar is meestal ook behoefte naar tijdens warme dagen.

De perzik en tomaat snijd je in partjes en dit meng je met extra vierge olijfolie, citroensap, verse basilicum en peper en zout. Schep dit om en laat even staan zodat de smaken kunnen intrekken. Minstens 10 minuten maar iets langer mag ook. Dit maakt echt verschil en zorgt ervoor dat de smaken goed samenkomen. Sla dit dus niet over!

Verder gebruik ik kant-en-klaar flatbread, dit vindt je onder andere bij Albert Heijn. Heb je zin om flatbread zelf te maken? Dit is nog lekkerder, en makkelijker dan je misschien denkt. Het recept voor flatbread vind je hier.

Flatbread perzik tomaat burrata – alles op een rijtje

  • Na het omscheppen van de tomaat en perzik, laat je het even marineren met het citroensap en de olijfolie. Doe dit minstens 10 minuten maar het liefst 20! Zo komen de smaken goed samen.
  • Je kunt de perzik-tomatensalade voorbereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Ik zou het wel diezelfde dag nog eten omdat de perzik iets zal verkleuren.
  • Burrata is een romige kaas. Het lijkt op mozzarella maar dan veel zachter, omdat er room aan de kaas is toegevoegd. 
  • Gebruik gekleurde cherry tomaten als je die kan vinden. 
  • Schep eventueel nog wat groene pesto op de burrata, erg lekker!
  • Lekker als lunch, snack, borrelhapje of maaltijd. Multi-inzetbaar dus.
flatbread perzik tomaat burrata 2-1
flatbread perzik tomaat burrata 2-1

Flatbread perzik tomaat burrata

Flatbread met een perzik tomaten salade, burrata en verse basilicum
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Borrelhapje, lunch, Maaltijd, Snack
Bereiding Samenstellen
Porties 4 stuks

Ook nodig

  • oven, broodrooster of pan om de flatbread te verwarmen

Ingrediënten
  

  • 4 flatbread
  • 3 perzik
  • 100 gram cherry tomaatjes - eventueel gekleurd
  • 1/2 citroen
  • 2 el extra vierge olijfolie + extra ter garnering
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 1 bol burrata
  • peper en zout

Instructies
 

  • Halveer de perzik en verwijder de pit. Snijd de perzik in partjes. Snijd ook de cherry tomaat in partjes.
  • Doe dit in een kom en voeg 1/2 el citroensap toe en 2 el extra vierge olijfolie. Snijd de basilicum in reepjes en voeg dit toe. Houd een deel achter voor garnering. Breng op smaak met vers gemalen peper en zout en schep alles om. Laat dit minstens 10 minuten staan zodat alle smaken goed intrekken.
  • Verwarm de flatbreads in een broodrooster, in de oven of verwarm in een pan. Bekijk de verpakking voor instructies.
  • Verdeel de perzik-tomatensalade over de flatbreads. Scheur de burrata open en verdeel dit over de flatbreads.
  • Garneer met de overige basilicum en maak eventueel af met nog wat extra vierge olijfolie.
  • Extra tip: ook lekker om er nog een beetje groene pesto aan toe te voegen!
Trefwoord snack, basilicum, kipborrelhapje, tomaat, flatbread, perzik, makkelijke maaltijd, lunch
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!