Frozen Mango Bellini, afgeleid van de Italiaanse klassieke cocktail met perzik. Lekker romig, boozy door de prosecco en ijskoud! Lees snel verder voor het recept.

 

Frozen Mango Bellini

Geïnspireerd op de klassieke Bellini, een echte Italiaanse cocktail die eigenlijk als basis perzik heeft. Maar ja, perzik is een seizoensproduct en ik wilde deze cocktail toegankelijker maken. Daarom heb ik ‘m met mango gemaakt, uit de diepvries! Zo kun je altijd alle ingrediënten in huis hebben om deze lekkere cocktail te kunnen maken. Weer een typische voorraadkastcocktail.

De Mango Bellini is natuurlijk heerlijk tijdens een zonnige namiddag maar kan ook perfect als dessert. Ook lekker als spoom tussen de maaltijden door tijdens een fancy dinertje, of plan ‘m alvast in voor de paasbrunch!

frozen mango bellini

 

 

frozen mango bellini

Frozen mango bellini

Een heerlijke frozen mango cocktail met prosecco!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Gang cocktail
Bereiding blenden
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 100 gram bevroren mango
  • 30 ml vodka
  • 90 ml prosecco
  • 7 ml citroensap
  • 1/2 glas crushed ijs

Blender

Instructies
 

  • Koel je glas voor door er wat ijs in te doen.
  • Doe de mango met het citroensap, de vodka en de prosecco in de blender en meng tot een romig geheel. 
  • Doe de crushed ijs erbij en meng nog kort. Check wel even of je blender hier tegen kan. Vouw anders de ijsblokjes in een schone theedoek en crush dit door er met een steelpan op te slaan. Als je het ijs niet in de blender kunt doen, meng je het na het zelf crushen eerst in een grote kan met het mangomengsel en schenk daarna uit in de glazen.
  • Schenk het mengsel in de glazen. Serveer met een rietje of een lepeltje.
Trefwoord mango, prosecco, bellini, frozen
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!