Gebakken feta – feta Saganaki. Een lekker én makkelijk Grieks hapje. Lekker met honing en verse tijm.

Gebakken feta – Feta Saganaki

 

Gebakken feta is een lekker Grieks hapje of voorgerecht. Saganaki is eigenlijk een verwijzing naar de pan waar het in wordt gebakken. Maar je mag het ook in een koekenpan bakken natuurlijk! 

Ik at het voor het eerst bij een Grieks restaurant in Hoorn (Waar we aan het einde van het diner de Sirtaki danste inclusief borden stukgooien #lifegoals). Ik vond het gerechtje met feta zo ontzettend lekker en vroeg de chef hoe dit gemaakt werd. Hij was zo vriendelijk om het uit te leggen en zie hier het resultaat!

Het is ontzettend makkelijk en heel snel klaar. Je mengt de bloem met sesamzaadjes, peper en zout. Hier wentel je een blok feta in en dit bak je vervolgens in de olijfolie. Serveer het warm met wat honing en een takje tijm. Tijdens het bakken zal de feta zachter worden, afhankelijk van de kwaliteit van de kaas zal het steviger zijn of zachter worden. Als je een delicatessenzaak in de buurt hebt, zou ik daar even kijken of ze goede feta verkopen. Met feta uit de supermarkt kan het ook, alleen zal het iets steviger blijven.

Je kunt het serveren als borrelhapje, als voorgerecht of als onderdeel van een tafel vol lekkers

Gebakken feta - feta saganaki-2
Gebakken feta - feta saganaki-1

Gebakken feta - Feta Saganaki

Feta met een krokant laagje, lekker met wat honing en verse tijm
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Totale tijd 11 minuten
Gang Borrelhapje, Snack
Bereiding In de pan
Porties 1 portie

Ook nodig

  • koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1 blok feta
  • 4 el bloem
  • 4 tl sesamzaadjes
  • 4 el olijfolie
  • 3 tl honing
  • 2 takjes verse tijm
  • peper en zout

Instructies
 

  • Meng in een plat bord de bloem met de sesamzaadjes, peper en zout.
  • Haal de feta uit de verpakking en dep eventueel een beetje droog. Niet te droog, anders plakt de bloem niet. Wentel het blok feta door het bloemmengsel en bedek beide kanten.
  • Verhit een klein laagje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hier de feta in, bak ongeveer 3 minuten aan beide kanten of tot het laagje goudbruin en krokant is. Voorzichtig bij het omdraaien zodat het laagje heel blijft.
  • Leg de feta na het bakken op een bord, maak af met wat honing en verse tijm en serveer!
Trefwoord honing, borrelhapje, feta, tijm
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!

15 minuten noedels-1

15 minuten noedels

15 minuten noedels met knoflook, gember en pindasaus. Gehakt, broccoli en udon noedels.Veel knoflook, een beetje spicy en bomvol smaak!

Read More