Plaattaart met burrata, serrano, courgette en vijgen op een bodem van knapperig bladerdeeg. Een heerlijke combinatie! Bekijk hier het recept.

Plaattaart met burrata, serrano, courgette en vijgen

 

Die ene keer dat ik nog serrano ham over had van een feestje en er ‘iets’ mee wilde maken, toen is dit recept ontstaan. Op Instagram vroeg ik wat ik ermee zou maken, pizza was het meest populaire antwoord. Een pizza is het niet geworden maar het inspireerde wel om deze plaattaart te maken.

De combinatie van flaky bladerdeeg met de overige ingrediënten is heerlijk! De ham is zout en de burrata zacht en romig. De vijgen zijn nu in het seizoen en geven een subtiele zoete toevoeging.

Wil je de plaattaart vega maken, dan kan dat natuurlijk ook. Laat de ham weg en vervang het voor cherrytomaatjes die je meebakt in de oven. Of gebruik zongedroogde tomaten die je toevoegt na het bakken.

plaattaart met burrata
Plaattaart courgette serrano burrata-1

Plaattaart met burrata, serrano, courgette en vijgen

Lekkere plaattaart met bladerdeeg met heerlijke toppings!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Borrelhapje, lunch, Maaltijd, Snack
Bereiding oven
Porties 1 plaattaart

Ook nodig

  • Bakplaat met bakpapier

Ingrediënten
  

  • 1 rol koelvers bladerdeeg of 6 vellen diepvries bladerdeeg
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 4-5 el Heinz tomato frito
  • 50 gram serrano ham
  • 1 bol burrata
  • 4 vijgen
  • naar smaak extra vierge olijfolie
  • peper en zout
  • naar smaak verse basilicum

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de koeling om op temperatuur te komen.
  • Snijd de courgette in dunne plakken van ongeveer 0.5 cm dik. Rasp de knoflook, pers of snijd heel fijn en doe dit in een kommetje met 1 el olijfolie.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol hier het bladerdeeg op uit, vouw 1 cm van de rand om. Als je diepvries bladerdeeg gebruikt, maak dan een rechthoek van de 6 vellen bladerdeeg, zorg ervoor dat het iets overlapt en druk een beetje aan. Prik met een vork gaatjes over de bodem.
  • Verdeel de tomato frito over de bodem en leg hier trapsgewijs de courgette op. Breng op smaak met peper en zout. Bak de plaattaart 20-24 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snijd de vijgen in partjes en verdeel dit over de plaattaart. Scheur de serrano ham in stukken en leg dit ook op de plaattaart samen met de bol burrata. Maak af met de verse basilicum en drizzel er nog wat olijfolie overheen.
Trefwoord bladerdeeg, courgette, vijgen, burrata, serrano
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!

15 minuten noedels-1

15 minuten noedels

15 minuten noedels met knoflook, gember en pindasaus. Gehakt, broccoli en udon noedels.Veel knoflook, een beetje spicy en bomvol smaak!

Read More