Gember sinaasappel cocktail met oude jenever. Kruidig en fris van smaak. Bekijk hier het recept!

Gember sinaasappel cocktail

Een hele fijne cocktail met gemberlikeur, sinaasappel, citroen en oude jenever. Fris en kruidig van smaak!

Gember en sinaasappel is een perfecte smaakcombinatie, denk maar aan de sinaasappel gember thee. Zelf drink ik dat regelmatig dus werd het de inspiratie voor deze cocktail.

Ik kreeg namelijk een fles BERRY BROS & RUDD Kings Ginger liquer opgestuurd om te proberen. Een gemberlikeur die alles is wat je hoopt. Kruidig, iets van citroen en je proeft iets scherps. Bij het testen kwamen meteen deze smaken in mij op!

Aan de gember sinaasappel cocktail heb ik oude jenever toegevoegd. Omdat dit ook iets kruidigs heeft en ook erg goed samengaat met sinaasappel. Als je geen jenever liefhebber bent, zou je het ook kunnen vervangen voor gin. De smaak van de cocktail wordt iets zachter en iets droger. 

Suikersiroop

Dit maak je makkelijk zelf! Je kunt het ook kopen maar als je het mij vraagt, is dat een beetje zonde van je geld. Voor een fles suikersiroop betaal je al snel €10,- terwijl zelf maken echt zo gepiept is. Het is niet meer dan een deel suiker oplossen in een deel water, that’s it! Check hier hoe je suikersiroop maakt

Gember sinaasappel cocktail-1
Gember sinaasappel cocktail-1

Gember sinaasappel cocktail

Gemberlikeur, sinaasappel, citroen en jenever
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang cocktail
Bereiding Shaken
Porties 1 cocktail

Ook nodig

  • Shaker + strainer/zeefje
  • Jigger (barmaatje)

Ingrediënten
  

  • 30 ml gemberlikeur - bijvoorbeld BERRY BROS & RUDD Kings Ginger Liquer
  • 45 ml oude jenever
  • 30 ml sinaasappelsap
  • 10 ml citroensap
  • 10 ml suikersiroop 1:1
  • schil van een sinaasappel garnering
  • ijsblokjes

Instructies
 

  • Koel je glas voor door het in de vriezer te zetten/leggen of doe er ijsblokjes in, deze haal je er weer uit voordat je de cocktail inschenkt.
  • Schil met een dunschiller of kaasschaaf en schil van de sinaasappel.
  • Maak je zelf de suikersiroop begin hier dan mee, bekijk hier hoe je dat doet.
  • Doe de gemberlikeur, jenever, sinaasappelsap, citroensap en suikersiroop in een shaker en vul deze met ijsblokjes. Shake voor 12 seconden.
  • Schenk uit in het voorgekoelde glas met behulp van een strainer of zeefje.
  • Knijp in de sinaasappelschil tussen je duim en wijsvinger met de oranje kant naar de cocktail, draai de schil en leg dit in het glas.
  • Cheers!
Trefwoord citroen, gember, sinaasappel, jenever, gemberlikeur
  • De fles BERRY BROS & RUDD Kings Ginger liquer is gekregen.
  • Dit is geen betaalde samenwerking.
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!

15 minuten noedels-1

15 minuten noedels

15 minuten noedels met knoflook, gember en pindasaus. Gehakt, broccoli en udon noedels.Veel knoflook, een beetje spicy en bomvol smaak!

Read More