Hoe kook je perfecte rijst? Ik doe dat met de 1:2 methode, heel makkelijk en het werkt altijd! Bekijk hier het recept.
Hoe kook je perfecte rijst
Rijst koken kan op veel manieren. In ruim water, in een rijstkoker of op deze manier. De 1:2 of ookwel de ‘kopjes methode’ Dit werkt voor mij altijd en zorgt iedere keer voor fluffy rijst!
Ik gebruik basmatirijst voor dit recept. Een andere korrel vraagt wel eens om een andere kooktijd of zelfs een andere methode. Lees dus ook altijd even de verpakking van de rijst. Zilvervliesrijst heeft bijvoorbeeld een veel langere kooktijd nodig.

Hoe kook je perfecte rijst
Deze methode werkt altijd! Fluffy rijst zonder afgieten
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Bijgerecht
Bereiding koken
Porties 2 personen
Ook nodig
- steelpan met deksel
- kopje
Ingrediënten
- 1 kopje basmatirijst
- 2 kopjes water
- zout
Instructies
- Doe in een steelpan met deksel 1 kopje rijst en 2 kopjes heet water met wat zout.
- Doe de deksel op de pan en breng aan de kook op middelhoog vuur, zet het vuur wat lager. Als het overkookt, zet dan de deksel dan een beetje schuin.
- Na ongeveer 10 minuten, zie je gaatjes op het overvlakte van de rijst. Zet dan het vuur uit en doe snel weer de deksel op de pan. Laat nog ongeveer 5 minuten zo staan zodat het als het ware gaar stoomt.
Trefwoord rijst

