Kerststerren van bladerdeeg met vijgenjam, serranoham, geitenkaas en tijm. Een heerlijk borrelhapje of lekker als amuse. Bekijk hier het recept.
Kerststerren met serranoham en geitenkaas
Kerststerren van bladerdeeg, hier smeer je wat vijgenjam op, beleg met serranoham en maak het af met geitenkaas parels en verse tijm. Heerlijk als borrelhapje of serveer als amuse.
Niet alleen lekker, ook nog eens heel makkelijk om te maken. Je zou de bladerdeegsterren van te voren kunnen maken en afbakken in de oven, laat afkoelen en bewaar in een afgesloten bakje tot gebruik. Dan hoef je het alleen nog maar af te maken met de overige ingrediënten.
Je smeert wat vijgenjam op de bladerdeegsterren en hier leg je serranoham op. Ik heb mijn slager gevraagd om het extra dun te snijden, dat is nog lekkerder én zo blijft het beter op de sterren liggen.
De Bettine geitenkaas parels maken dit gerechtje helemaal af. Je vindt dit bij de meeste grote supermarkten, onder andere bij Albert Heijn.

Kerststerren met serranoham en geitenkaas
Ook nodig
- Bakplaat met bakpapier
- ster uitsteekvorm
Ingrediënten
- 5 vellen bladerdeeg
- 2 el melk
- 4 el vijgenjam
- 50 gram serranoham - dun gesneden
- Bettine geitenkaas parels
- 5 takjes verse tijm
Instructies
- Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat op temperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 200 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Gebruik een ster uitsteekvorm om de sterren uit het bladerdeeg te drukken (ik haalde er twee uit een vel bladerdeeg). Leg de sterren op de bakplaat en prik er gaatjes in met een vork. Bestrijk de sterren met melk en bak 5-10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze krokant zijn, dit verschilt erg per oven dus houd het in de gaten.
- Bestrijk de sterren met de vijgenjam. Leg daar wat serranoham op en maak het af met de geitenkaas parels. Ris de blaadjes van de tijm en strooi dit er overheen.

