Maiskolf van de bbq! Boterig, zacht en een lekkere grilsmaak. Breng op smaak met grof zeezout en chiliflakes. Bekijk hier het recept.
Maiskolf van de bbq
Maiskolf van de bbq! Boterig, zacht en een lekkere grilsmaak. Breng op smaak met grof zeezout en chiliflakes. Bekijk hier het recept.

Maiskolf van de bbq
Boterig, zacht en gegrild, met zeezout en chiliflakes
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Bijgerecht, lunch, Maaltijd, Snack, bbq
Bereiding oven, grillen, bbq
Porties 6 stuks
Ook nodig
- alluminiumfolie
- bbq - of oven en grillpan
Ingrediënten
- 6 maiskolf
- 100 gram roomboter + extra voor garnering
- zeezout
- chiliflakes
Instructies
- Snijd de roomboter in dunne plakjes.
- Pak de maiskolven per stuk in met aluminiumfolie, leg bij elke maiskolf ook een plakje roomboter. Wikkel de mais goed in, het liefst twee keer rond zodat de boter er niet uitloopt tijdens het grillen.
- Verwarm de maiskolven 20 minuten op de bbq.
- Pak de maiskolven daarna uit, vang eventueel de boter op.
- Grill de mais nog 20 minuten op de bbq tot ze gekleurd en gaar zijn.
- Leg de mais op een grote schaal. Schenk de roomboter die je hebt opgevangen er overheen en eventueel nog een extra klontje.
- Breng op smaak met grof zeezout en chiliflakes.
Notities
! Als je geen bbq hebt, kun je ook een oven en grillpan (of zelfs gewone koekenpan) gebruiken. Verwarm de maiskolven in de aluminiumfolie eerst 20 minuten in de oven en bak ze vervolgens in de pan tot gekleurd en gaar.
Trefwoord roomboter, bbq, chiliflakes, grillen, maiskolf

