Parelcouscous salade met komkommer, tomaat, avocado, granaatappelpitjes, citroen, olijfolie, verse kruiden en feta. Of geef er je eigen draai aan!

Parelcouscous salade

Parelcouscous salade met komkommer, tomaat, avocado, granaatappelpitjes, citroen, olijfolie, verse kruiden en feta. Of geef er je eigen draai aan!

Deze salade komt bij mij thuis iedere zomer weer terug op het menu. Ik maak meestal wat extra zodat ik het kan toevoegen aan een maaltijd, of ik eet het als lunch. Ook is het ideaal om mee te nemen naar een picknick of mee te nemen naar het strand!

Parelcouscous is gemaakt van durumtarwe en groter dan gewone couscous. Ook heeft het iets meer bite. Mijn kinderen noemen het altijd ‘balletjes’ en vinden het ook erg lekker. Het heeft een neutrale smaak, dit maakt het perfect om smaakmakers naar keuze toe te voegen.

Deze salade heb ik afgeleid van een recept dat ik vaak gebruikte om tabouleh mee te maken. Hier gebruik je normaal gesproken bulgur voor. De smaakmakers zijn verse kruiden, olijfolie en citroensap. Verder kun je de salade zo samenstellen zoals je zelf lekker vindt.

Parelcouscous salade – alles op een rijtje

  • Parelcouscous kun je vinden in de supermarkt, toko of Turkse supermarkt.
  • De basis van deze salade is verse munt, peterselie, extra vierge olijfolie en citroensap.
  • Je kunt de salade verder zo samenstellen als je ze wilt.
  • Je kunt de salade bewaren in de koelkast. 
  • Je kunt dit recept van te voren klaar maken.
  • Voeg dan wel de avocado pas toe voordat je het gaat eten, omdat dit anders kan verkleuren.
  • Parelcouscous salade is perfect om mee te nemen naar een picknick of het strand.
  • Granaatappelpitjes uit een granaatappel halen is een klusje. Je kunt hier een deel van invriezen! Heb je hier geen zin in? Gebruik dan granaatappelpitjes uit het vriesvak uit de supermarkt.
Parelcouscous salade-1
Parelcouscous salade-1

Parelcouscous salade

Lekkere veelzijdige salade
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang lunch, Maaltijd, maaltijdsalade
Bereiding Samenstellen, koken
Porties 4 personen

Ook nodig

  • Steelpan

Ingrediënten
  

  • 200 gram parelcouscous (ongekookt)
  • 3 takjes verse munt
  • 2-3 takjes verse peterselie
  • 1-2 el extra vierge olijfolie
  • 1/2 citroen
  • 3 snackkomkommer
  • 8 cherrytomaat
  • 1 avocado
  • 3-4 el granaatappelpitjes (vers op diepvries)
  • 100 gram feta
  • peper en zout

Instructies
 

  • Kook de parelcouscous zoals bescheven op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
  • Snijd de verse munt en peterselie fijn.
  • Doe de parelcouscous in een kom, voeg de gesneden kruiden toe en olijfolie naar smaak. Pers een halve citroen uit boven de kom. Meng alles goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de snackkomkommer in plakjes, de tomaatjes in kwarten en snijd blokjes van de avocado. Als je van plan bent de salade te bewaren of later te eten, voeg dan de avocado toe vlak voordat je de salade gaat eten. Zo voorkom je verkleuring.
  • Voeg de granaatappelpitjes en feta toe en schep alles om. Proef, en breng eventueel op smaak met nog wat verse kruiden, of peper en zout.
Trefwoord komkommer, munt, salade, avocado, feta, peterselie, tomaat, granaatappel, parelcouscous
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!