Geroosterde puntpaprikasoep met ricotta. Heerlijk romig en vol van smaak. Bekijk hier het recept!

Geroosterde puntpaprikasoep met ricotta

 

 

Geroosterde puntpaprikasoep met ricotta. Heerlijk romig en vol van smaak. Bekijk hier het recept!

Rode puntpaprika’s zijn heerlijk om een soep van te maken. Ze zijn iets zoeter dan de ‘ronde’ paprika en wanneer je ze roostert in de oven zijn ze nóg lekkerder. 

Ik maakte dit makkelijke recept. Met weinig handelingen heb je een heerlijke soep op tafel. Lekker als lunch of als maaltijd. Je roostert eerst de paprika in de oven samen met ui en knoflook. Dit voeg je vervolgens toe aan een blender samen met de ricotta en wat bouillon. Als je geen blender hebt, kun je ook een staafmixer gebruiken.

Geroosterde puntpaprikasoep met ricotta – alles op een rijtje

  • Puntpaprika is wat zoeter dan de ‘ronde’ paprika.
  • Gebruik een blender of een staafmixer om de soep te pureren.
  • De ricotta maakt de soep romig en rijk van smaak.
  • Je kunt de soep goed van te voren klaarmaken.
  • Lekker als lunch of als maaltijd.
  • Gebruik meer of minder bouillon naar wens.
 
geroosterde puntpaprikasoep-1
geroosterde puntpaprikasoep-1

Geroosterde puntpaprikasoep met ricotta

Smaakvolle romige soep met puntpaprika, knoflook, ui en ricotta
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Soep, lunch, Maaltijd
Bereiding oven, blender
Porties 2 porties

Ook nodig

  • bakblik of ovenschaal
  • blender of staafmixer

Ingrediënten
  

  • 5 rode puntpaprika
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 200 gram ricotta
  • peper en zout
  • 500 ml groentenbouillon
  • verse basilicum garnering

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Verwijder de steel van de puntpaprika. Snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
  • Pel de ui en snijd in 4 parten. Snijd de bovenkant van de teentjes knoflook af maar laat verder in de schil. Doe de paprika, ui en teentjes knoflook in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster in het midden van de oven voor ongeveer 25 minuten.
  • Doe vervolgens de geroosterde paprika en ui in een blender (je kunt ook een staafmixer gebruiken). Duw de knoflook uit de schil en voeg de knoflook toe aan de blender.
  • Schep 150 gram ricotta erbij en voeg de bouillon toe. Blend tot een romige soep. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als je de soep iets dunner wil.
  • Verwarm de soep eventueel in een steelpan als het iets te veel is afgekoeld. Snijd de basilicum in reepjes en garneer de soep hiermee. Schep er nog wat ricotta bij en maak af met een beetje extra vierge olijfolie.
Trefwoord knoflook, soep, paprika, ricotta, lunch, puntpaprika
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!

15 minuten noedels-1

15 minuten noedels

15 minuten noedels met knoflook, gember en pindasaus. Gehakt, broccoli en udon noedels.Veel knoflook, een beetje spicy en bomvol smaak!

Read More