Chorizo met tomaat en cannellini bonen, een lekkere stoof die je snel op tafel hebt. Lekker als onderdeel van de borrel of als gerecht. Bekijk hier het recept!

Chorizo met tomaat en cannellini bonen 

Chorizo met tomaat en cannellini bonen, een lekkere stoof die je snel op tafel hebt. Lekker als onderdeel van de borrel of als gerecht. Bekijk hier het recept!

Deze stoof is zo makkelijk en lekker snel op tafel. Heel veelzijdig want je kunt op veel momenten klaarmaken. Als onderdeel van een borrel heerlijk, als lunch of als bijgerecht. Serveer met rijst en je hebt eigenlijk al een maaltijd.

Je hebt weinig ingrediënten nodig want de grote smaakmaker is de chorizo. Je bakt dit in de pan zonder olie of boter tot het vet van de worst vrijkomt. Dit geeft zo ontzettend veel smaak!

Hier stoof je de tomaatjes in, deze plet je wanneer ze zacht zijn en dan verwarm je de cannellini bonen erbij. Maak af met wat verse peterselie en je hebt een heerlijk gerecht! Maken dus!

Chorizo met tomaat en cannellini bonen – alles op een rijtje

  • Je gebruikt het vet van de worst om in te bakken, hierdoor heb je geen olie of boter nodig.
  • Je kunt meer groenten toevoegen, bijvoorbeeld paprika in reepjes.
  • Cannellini bonen bevatten veel eiwitten en vezels.
  • De peterselie maakt het gerecht af, sla deze dus niet over!
  • Lekker als lunch, bij een borrel of als maaltijd.
  • Je kunt het goed van te voren klaarmaken. 
  • Je kunt een grote portie maken en er meerdere dagen van eten. Bewaar het afgedekt in de koelkast.
chorizo tomaat cannellini bonen stoof-1
chorizo tomaat cannellini bonen stoof-1

Chorizo met tomaat en cannellini bonen stoof

Heerlijke stoof van kruidige chorizo, tomaatjes en cannellini bonen
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Dip, lunch, Snack
Bereiding In de pan
Porties 1 portie

Ook nodig

  • koekenpan / braadpan

Ingrediënten
  

  • 150 gram chorizo
  • 200 gram cherry tomaat
  • 400 gram cannellini bonen (blik)
  • naar smaak verse peterselie
  • stokbrood

Instructies
 

  • Snijd de chorizo in blokjes. Laat de cannellini bonen uitlekken in een vergiet en spoel de bonen schoon met koud water.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter. Bak de blokjes chorizo tot het vet uit de chorizo vrijkomt.
  • Voeg de cherry tomaten toe en schep voorzichtig om (of schud met de pan). Laat dit ongeveer 8-10 minuten op zacht vuur verder garen tot de tomaatjes zacht zijn.
  • Plet met een pollepel of spatel een groot deel van de tomaatjes, ik laat er een paar heel maar je kunt ze ook allemaal pletten. Voeg de cannellini bonen toe en verwarm het geheel nog 4-5 minuten.
  • Snijd de peterselie fijn en strooi dit over de stoof. Serveer in de pan met lekker stokbrood.
Trefwoord chorizo, tomaat, cannellini bonen, stoof
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!

15 minuten noedels-1

15 minuten noedels

15 minuten noedels met knoflook, gember en pindasaus. Gehakt, broccoli en udon noedels.Veel knoflook, een beetje spicy en bomvol smaak!

Read More