Poisoned garden cocktail met gin, crème de violette, grapefruitsap, suikersiroop en je topt het af met prosecco. Bekijk hier het recept!

Poisoned Garden cocktail

Poisoned Garden cocktail met gin, crème de violette, grapefruitsap, suikersiroop en je top de cocktail af met prosecco. Een bloemige en sprankelende cocktail.

Door de kleur is deze cocktail natuurlijk perfect voor halloween! Ik heb ‘m dan ook speciaal voor deze feestdag gemaakt, maar daarbuiten kun je de Poisoned Garden natuurlijk ook drinken. Het lijkt me namelijk ook een hele fijne cocktail in het voorjaar.

In de cocktail proef je onder andere gin. Ik heb hiervoor gekozen voor een bloemige gin, Hendrick’s Grand Cabaret. Je zou ook Hendrick’s Flora Adora kunnen gebruiken of een andere bloemige, London Dry gin. 

De gin gaat heel goed samen met de Crème de Violette. Een likeur gemaakt met, je raadt het al, viooltjes. Aan deze likeur heeft de cocktail meteen haar paarse kleur te danken.

Al dat bloemige geeft je balans met vers grapefruitsap (gebruik wel roze grapefruit) en suikersiroop. Tot slot top je het met bubbels en garneer je de cocktail met verse bramen. Als je geen verse bramen kunt vinden, kun je ook goed diepvries bramen gebruiken.

poisoned garden cocktail-3
poisoned garden cocktail-4

Poisoned Garden cocktail

Cocktail met crème de violette, gin, grapefruitsap, suikersiroop en bubbels
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang cocktail
Bereiding Samenstellen, Shaken
Porties 1 cocktail

Ook nodig

  • Shaker + strainer/zeefje
  • barmaatje / jigger

Ingrediënten
  

  • 30 ml gin - een bloemige gin zoals Hendrick's Grand Cabaret of Hendrick's Flora Adora
  • 20 ml Crème de Violette
  • 20 ml grapefruitsap - vers
  • 10 ml suikersiroop 1:1 gekocht of zelf gemaakt
  • top met prosecco
  • ijsblokjes
  • 3 bramen garnering

Instructies
 

  • Als je de suikersiroop zelf maakt, los dan 1 deel suiker op in 1 deel heet water. Lees hier meer over het maken van suikersiroop.
  • Koel je glas voor door het kort in de vriezer te leggen of er ijsblokjes in te doen, de ijsblokjes haal je eruit voordat je de cocktail uitschenkt.
  • Doe alle ingrediënten behalve de prosecco in een shaker, vul de shaker met ijsblokjes en shake 12 seconden.
  • Doe 3 ijsblokjes of 1 groot ijsblok in het glas en schenk je cocktail hier in uit. Top met prosecco en garneer met de bramen.
Trefwoord prosecco, gin, grapefruit, creme de violette, suikersiroop
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!

15 minuten noedels-1

15 minuten noedels

15 minuten noedels met knoflook, gember en pindasaus. Gehakt, broccoli en udon noedels.Veel knoflook, een beetje spicy en bomvol smaak!

Read More