Pumpkin spice cake met glazuur. Herfst op een bordje! De cake is kruidig en smeuïg met een lekkere cream cheese swirl. Het glazuur van roomkaas met ahornsiroop maakt het helemaal af.

pumpkin spice cake met glazuur - BB-3
pumpkin spice cake met glazuur - BB-3

Pumpkin spice cake met glazuur

Zachte pumpkin spice cake met een cream cheese swirl en ahorn glazuur
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang cake
Bereiding oven
Porties 1 cake

Ook nodig

  • cakevorm - bijvoorbeeld van Cuisipro 24 cm
  • Standmixer of handmixer
  • fijne zeef
  • spatel

Ingrediënten
  

Pumpkin spice cake

  • 250 gram roomboter ongezouten op kamertemperatuur
  • 200 gram kristalsuiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 ei - op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • 300 gram pompoenpuree
  • 250 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 2.5 tl pumpkin spice kruidenmix
  • 1/2 tl zout
  • bakspray en/of bakpapier

Cream cheese swirl

  • 200 gram roomkaas
  • 1 eidooier
  • 40 gram poedersuiker

Glazuur

  • 100 gram roomkaas
  • 50 gram roomboter - op kamertemperatuur
  • 80 gram poedersuiker
  • 2 el ahornsiroop

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden, boven-en-onder-warmte.
  • Klop de roomboter samen met de kristalsuiker en lichte basterdsuiker met een mixer tot romig en luchtig. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Wacht met het volgende ei toevoegen tot het vorige ei helemaal is opgenomen. Doe dan het vanille-extract en de pompoenpuree erbij tot alles vermengd is. Klop het niet te lang door.
  • Zeef de bloem, het bakpoeder en de baking soda in een andere kom. Voeg de pumpkin spice mix toe en meng alles door elkaar.
  • Spatel nu het beslag bij het bloemmengsel. Roer met een spatel om tot alles goed gemengd is.
  • Voor de cream cheese swirl, klop de roomkaas los en voeg de eidooier toe en de poedersuiker. Roer tot het glad is.
  • Gebruik een bakspray om de cakevorm in te vetten en gebruik eventueel een bakpapiertje. Vul de cakevorm voor 2/3e met het beslag. Maak een soort geul met de bolle kant van een lepel en verdeel het cream cheese mengsel. Zorg ervoor dat het de uiteinden van de cakevorm niet aanraakt. Bedek met het overige cake beslag.
  • Bak in de voorverwarmde oven voor 45-60 minuten. Test of de cake gaar is door er met een (sate)prikker in te prikken, als het stokje er droog uit komt, is de cake gaar. Laat de cake helemaal afkoelen.
  • Bereid het glazuur. Klop de roomkaas los samen met de roomboter. Zeef de poedersuiker erbij (eventueel in delen zodat er geen klontjes ontstaan) en meng tot een glad glazuur. Voeg de ahornsiroop toe en roer dit erdoor.
  • Verdeel de glazuur over de afgekoelde cake. Besprenkel eventueel met nog wat extra ahornsiroop.
Trefwoord cake, zoet, pompoen, bakken, pumpkin spice, glazuur
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!

15 minuten noedels-1

15 minuten noedels

15 minuten noedels met knoflook, gember en pindasaus. Gehakt, broccoli en udon noedels.Veel knoflook, een beetje spicy en bomvol smaak!

Read More