Ravioli ovenschotel, makkelijker dan dit kan bijna niet! Je favoriete ravioli met spinazie en mozzarella uit de oven. Lekker met een salade erbij.
Ravioli ovenschotel
Dit gerecht is zo makkelijk, dat ik even twijfelde of ik het wel zou gaan plaatsen. Dit is zo’n ‘recept’ dat ik vaak maak als er weinig tijd is om te koken. Goed om achter de hand te hebben dus!
Verwarm je favoriete verse ravioli volgens de verpakking. In een andere pan verwarm je Heinz Tomato Frito, dit is een soort passata/tomatensaus met meer smaak, met roomkaas tot een smeuïge saus. Dan voeg je in delen de spinazie toe en vervolgens de gekookte ravioli. Alles in een ovenschaal, daar scheur je nog mozzarella over en schuif je het geheel in de oven.
Lekker met een frisse salade, die ook weer heel makkelijk is. Alleen wat veldsla of rucola met komkommer, op smaak gebracht met balsamico-azijn en wat zeezout. Easy dus!

Ravioli ovenschotel met spinazie en mozzarella
Ook nodig
- kookpan
- hapjespan
- ovenschaal
Ingrediënten
- 500 gram verse ravioli naar keuze
- 1 pak Heinz Tomato Frito
- 100 gram roomkaas
- 300 gram spinazie - vers of diepvries
- 1 bol mozzarella
- peper en zout
- veldsla
- komkommer
- 3 tl balsamicoazijn
- verse basilicum
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180C.
- Kook de ravioli volgens de verpakking en giet af.
- Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en verwarm de tomato frito hier in. Voeg de spinazie toe - als je verse spinazie gebruikt, doe dit dan in delen. Voeg wat spinazie en toe en laat even slinken voordat je weer wat toevoegt. Gebruik je diepvries spinazie, voeg dan de blokjes toe en roer door tot alles ontdooid is en opgenomen in de saus.
- Voeg de roomkaas toe en roer door de saus. Doe dan de ravioli bij de saus en schep voorzichtig om tot alle ravioli bedekt is.
- Doe de ravioli met de saus in een ovenschaal. Scheur een bol mozzarella in stukken en verdeel dit over de bovenkant. Als je nog andere soorten kaas hebt liggen, kun je dit ook nog toevoegen. Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 15-20 minuten, tot de kaas gesmolten is en bubbelt.
- Meng in de tussentijd de sla met de balsamicoazijn. Snijd een komkommer in plakjes en voeg dit toe. Schep alles om en breng op smaak met wat (zee)zout.
- Haal de ravioli ovenschotel uit de oven, strooi er wat grof gesneden verse basilicum over en serveer met de salade.

