Kabeljauw met chorizo uit de oven. Een fantastische combinatie! Lekker met courgetti en rucola erbij. Ook nog eens makkelijk om te maken en snel klaar.
Kabeljauw met chorizo uit de oven
Kabeljauw met chorizo uit de oven, een heerlijke combinatie. De kabeljauw is zacht van smaak, de chorizo is kruidig. Je doet de kabeljauw en de worst samen in een ovenschaal , in de oven komt de olie uit de chorizo vrij, zo heerlijk! En wat ook lekker is, eigenlijk misschien het beste deel, is om er wat stokbrood bij te serveren en dit in de chorizo-olie te dippen. Halle-luja!
Een heel makkelijk recept waar je niet veel voor hoeft te doen, de oven doet het meeste werk. Je snijd wat zongedroogde tomaat fijn en legt dit op de kabeljauw, snijd de worst, legt alles in een ovenschaal en klaar!
Ik serveer er courgetti bij, een spaghetti van courgette. Dit kun je maken met een spiraalsnijder. Een leuke tool om in huis te hebben! Heb je geen spiraalsnijder, dan kun je ook linten maken met een dunschiller of een kaasschaaf. Je bakt de courgetti kort in wat extra vierge olijfolie met knoflook en peterselie. Leg er wat rucola bij en klaar!
Leuk weetje over dit recept, dit staat al heel lang in één van mijn eerste kookschriftjes. Ik weet niet meer hoe ik er aan kom, ik heb het vast en zeker ooit ergens gelezen of gezien. Toen overgeschreven en altijd bewaard én heel vaak gemaakt. Toen het verzoek kwam of ik een gerecht met vis wilde bedenken, kwam dit recept meteen bij mij op!
Dit recept is ontstaan in samenwerking met EP:Beerepoot Cooking . Iedere maand mag ik een recept verzinnen met tools, apparatuur of producten uit de winkel. De vestiging in Hoorn is onlangs compleet verbouwd en echt heel mooi geworden! Er zijn weer veel nieuwe items toegevoegd waaronder dit prachtige servies. Ook de handige tools zoals de spiraalsnijder en onder andere de pannen en messen die ik graag gebruik zijn allemaal verkrijgbaar bij EP Beerepoot Cooking.

Kabeljauw met chorizo uit de oven
Ook nodig
- ovenschaal
- spiraalsnijder of dunschiller/kaasschaaf
- koekenpan
Ingrediënten
- 300 gram kabeljauw
- 100 gram chorizo
- 3 zongedroogde tomaat
- 1 citroen
- 3 teentjes knoflook
- 2-3 el verse platte peterselie
- extra vierge olijfolie
- 100 gram rucola
- peper en zout
- voor erbij stokbrood optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Doe wat olijfolie in een ovenschaal. Bestrooi de kabeljauw aan beide kanten met peper en zout en leg de vis in de schaal. Snijd de chorizo in halve maantjes en leg dit om de kabeljauw heen. Snijd de zongedroogde tomaat fijn en leg dit op de kabeljauw.
- Snijd een citroen in kwarten. Besprenkel het sap van één partje citroen over de vis en leg twee stukken in de ovenschaal bij de vis. Zet de ovenschaal in het midden van de oven voor 15-20 minuten tot de kabeljauw gaar en de chorizo gebakken is.
- Maak courgetti van de courgette met een spiraalsnijder. Heb je die niet, maak dan linten met een dunschiller of een kaasschaaf. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de peterselie grof.
- Verhit ruim olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de plakjes knoflook 30 seconden terwijl je de pan af en toe beweegt. Voeg dan de courgetti toe en de peterselie. Schep alles goed om en bak het geheel 3-4 minuten. Besprenkel met wat citroensap en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de rucola over de borden en leg hier de courgetti op. Leg de kabeljauw erbij en de chorizo. Schep wat van die heerlijke chorizo-olie over het geheel. Heerlijk om een stokbroodje te dippen in de olie!
- dit recept is ontstaan in een betaalde samenwerking.

