Salade witlof, geitenkaas en gegrilde peer. Lekker met rucola, walnoten en rozijnen en een makkelijke dressing. Bekijk hier hoe je het maakt!
Salade witlof, geitenkaas en gegrilde peer.
Heerlijk als lunch of maaltijdsalade, heel makkelijk om te maken en ontzettend lekker! De peer maakt het een beetje zoet, zeker als je het even bakt in een grillpan. Het gaat dan ietsjes karameliseren wat een lekkere toevoeging is. Je kunt het ook bakken in een koekenpan als je geen grillpan hebt. Wil je het liever fris houden, dan kun je de peer ook gewoon koud toevoegen of gebruik een appel. Ook lekker!
De dressing is heel eenvoudig en heerlijk in combinatie met de witlof. Romig door de yoghurt, scherp door de mosterd en zoet door de honing. Wil je dressing nog romiger hebben, dan kun je 50/50 mayonaise en yoghurt gebruiken. Ik dacht bij dit recept in januari, laten we even gezond doen. Die goede voornemens gooien we in februari wel weer overboord.

Salade witlof, geitenkaas en gegrilde peer
Ook nodig
- grillpan optioneel
Ingrediënten
- 2 rijpe peren
- 3 witlof
- 100 gram rucola
- 100 gram zachte geitenkaas
- handje ongebrande walnoten
- 3 el rozijnen
- 2 takjes verse peterselie optioneel
- naar smaak honing
dressing
- 1/2 sjalot
- 2 el Griekse yoghurt 10% vet
- 1 tl Dijon mosterd
- 1 tl honing
- 2 el extra vierge olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Start met de dressing. Snipper een halve sjalot heel fijn. Meng dit in een kommetje met de overige ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de peer in partjes in de lengte. Verhit een grillpan op hoog vuur en bak de partjes (olie hoeft niet) tot je aan beide kanten grillstrepen ziet en het een beetje gekarameliseerd is. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Verwijder de stronk van de witlof, snijd in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snijd vervolgens de witlof in en de lengte in dunne repen.
- Doe de rucola in een kom samen met de gesneden witlof. Voeg de dressing toe en schep om tot alles bedekt is met de dressing. Leg de gegrilde peer erbij.
- Verkruimel de geitenkaas en strooi dit over de salade. Hak de walnoten grof en voeg deze ook toe samen met de rozijnen. Snijd de peterselie grof en strooi dit over het geheel.
- Voeg eventueel nog wat honing toe naar smaak.
Notities
- je kunt de peer ook in een koekenpan bakken of voeg het gewoon koud toe.

