Santa Sour, een heerlijke kerst sour cocktail met gin, cranberrysap, citroensap, suikersiroop en eiwit. Bekijk hier het recept.
Santa Sour
Een heerlijke sour cocktail met een vleugje kerst door het toevoegen van cranberrysap. Verder gebruik je gin, citroensap, suikersiroop en eiwit.
Een sour cocktail is een drankje met meestal één spirit en verder citroensap of limoensap, siroop en altijd eiwit. Met het eiwit maak je de schuimkraag. Je kunt een vers ei gebruiken, breek dan wel het ei in een apart kommetje zodat er geen eigeel in je cocktail valt. Ik gebruik ook graag vloeibaar eiwit van TwoChicks, dit kun je gewoon vinden bij de supermarkt en het maakt een perfecte schuim voor je cocktail.
Om het schuim te creëren shake je de cocktail twee keer. Eerst shake je met veel kracht de cocktail zonder ijsblokjes voor ongeveer 12 seconden. Vervolgens voeg je ijsblokjes toe en shake je nog een keer met veel kracht voor 12 seconden. Dan schenk je de cocktail uit zonder ijs, met behulp van een zeefje/strainer. Houd je shaker goed vast tijdens het shaken, door het eiwit, citroenzuur en de temperatuur kan de shaker een beetje uitzetten.
Suikersiroop..
Dat maak je natuurlijk makkelijk zelf! Je kunt het ook kopen maar als je het mij vraagt, is dat een beetje zonde van je geld. Voor een fles suikersiroop betaal je al snel €10,- terwijl zelf maken echt zo gepiept is. Het is niet meer dan een deel suiker oplossen in een deel water, that’s it! Check hier hoe je suikersiroop maakt. Om deze cocktail extra kruidig te maken, zou je ook kaneelsiroop kunnen gebruiken. Bekijk hier het recept van kaneelsiroop.

Santa Sour
Ook nodig
- shaker
- strainer/zeefje
- Martiniglas
Ingrediënten
- 60 ml gin - bijvoorbeeld 1689 Dutch Pink Gin
- 20 ml citroensap
- 30 ml cranberrysap
- 15 ml suikersiroop
- 1 eiwit of 30 ml vloeibaar eiwit TwoChiks
- ijsblokjes
- 3 cranberries garnering
Instructies
- Als je zelf de suikersiroop maakt, begin hier dan mee. Bekijk hier het recept.
- Koel je glas voor door het kort in de vriezer te zetten of er ijsblokjes in te doen. De ijsblokjes haal je uit het glas voordat je het uitschenkt.
- Pers het citroensap en doe het in een shaker samen met de gin, suikersiroop, cranberrysap en het eiwit. Shake met veel kracht voor ongeveer 12 seconden.
- Voeg nu ijsblokjes toe aan de shaker en shake nog een keer met veel kracht voor ongeveer 12 seconden.
- Schenk de cocktail uit, zonder ijs met behulp van een strainer/zeefje, in het voorgekoelde glas. Garneer met drie cranberries.
Kortingscode!
Shop meteen jouw favoriete likeuren en spirits bij Gall.nl. Tipje van mij: Ga naar Gall.nl en schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

