Scroppino met vodka, citroen sorbetijs en prosecco. Wist je dat je hier geen blender voor nodig hebt? Alleen een kom en een garde. Binnen 5 minuten is je cocktail klaar!

Scroppino met vodka, citroen sorbetijs en prosecco

Scroppino met vodka, citroen sorbetijs en prosecco. Wist je dat je hier geen blender voor nodig hebt? Alleen een kom en een garde. Binnen 5 minuten is je cocktail klaar!

Veel mensen, waaronder ikzelf, denken dat je voor een scroppino allemaal ingewikkelde apparaten nodig hebt. Dat hoeft helemaal niet, je maakt deze zoete ijskoude cocktail namelijk gewoon met een kom en een garde. Daardoor krijg je het beste resultaat en blijft je cocktail schuimend en ijskoud. In een blender wordt de cocktail snel waterig en dat is zonde.

Binnen 5 minuten heb jij dus zo’n heerlijke ijskoude scroppino voor je neus. En het maakt niet uit of je er één maakt of 6. Het is vrijwel in dezelfde tijd klaar. Perfect dus als je met een groter gezelschap bent.

Scroppino cocktail maken – alles op een rijtje

  • Je maakt de cocktail in een kom met garde. Gebruik een RVS kom zodat de temperatuur constant blijft.
  • Koel je glazen voor in de vriezer. In 10 minuten zijn de glazen al goed koud, maar langer van tevoren kan ook. Let wel op met dun glaswerk, dat dit niet stuk gaat in de vriezer.
  • Klassiek gebruik je citroensorbetijs, je kunt ook variëren met andere smaken zoals framboos of mango.
  • Liever alcoholvrij? Laat dan de vodka weg en gebruik een alcoholvrije bubbel. 
  • Deze cocktail is heerlijk op zomerse dagen maar kan ook goed als toevoeging van een meergangendiner.
Scroppino -1
Scroppino -1

Scroppino

Cocktail met citroen sorbetijs, vodka en prosecco
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang cocktail, Dessert
Bereiding Samenstellen, Build
Porties 1 cocktail

Ook nodig

  • kom + garde

Ingrediënten
  

  • 20 ml vodka
  • 100 gram sorbetijs citroen
  • 150 ml prosecco
  • 1 schijfje citroen garnering

Instructies
 

  • Koel de glazen voor door ze in de vriezer te zitten. In 10 minuten. Snijd een citroen in plakjes voor de garnering.
  • Doe het sorbetijs in een (rvs) kom, schenk hier de vodka bij en de prosecco. Klop met een garde tot alles gemengd is en schuimend.
  • Schenk uit in de voorgekoelde glazen. Garneer met de citroen en serveer direct.
Trefwoord prosecco, citroen, vodka, sorbetijs, ijs
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!

15 minuten noedels-1

15 minuten noedels

15 minuten noedels met knoflook, gember en pindasaus. Gehakt, broccoli en udon noedels.Veel knoflook, een beetje spicy en bomvol smaak!

Read More