Burrata pistache basilicum dip, dit is echt mijn favoriete dip op dit moment! Romig en bomvol smaak. Bekijk hier het recept!
Burrata pistache basilicum dip
Burrata pistache basilicum dip, dit is echt mijn favoriete dip op dit moment! Romig en bomvol smaak. Bekijk hier het recept!
Op zoek naar een verrassende borreldip die nét even anders is dan hummus of guacamole? Deze burrata pistache basilicum dip is romig, fris én bomvol smaak. Perfect om te serveren tijdens een gezellige borrel met vrienden of als luxe voorgerecht.
De zachte burrata combineert heerlijk met het nootachtige van pistache en de frisse touch van basilicum. Serveer er knapperig brood, toastjes of groentesticks bij en je hebt in een handomdraai een echte showstopper op tafel.
Waarom dit recept een aanrader is
-
Snel & makkelijk – in minder dan 10 minuten klaar.
-
Romig & fris – burrata zorgt voor een fluweelzachte basis.
-
Uniek en luxe – de combinatie van pistache en basilicum maakt dit een dip die je niet overal tegenkomt.
-
Perfect voor de borrel – ideaal om te delen en leuk om te presenteren.
Serveertips
Deze burrata pistache basilicum dip komt het best tot zijn recht met:
-
Crostini’s of stokbrood uit de oven
-
Crackers of toastjes
-
Reepjes rauwkost zoals wortel, komkommer of paprika
-
Een glas frisse witte wijn of een sprankelende prosecco
Tip: maak de dip vooraf en bewaar hem in de koelkast. Zo kun je hem last-minute op tafel zetten wanneer de gasten er zijn.

Burrata pistache basilicum dip
Ook nodig
- food processor of hakmolen
Ingrediënten
- 1 bol burrata
- 50 gram pistachenootjes (gepeld) + extra
- 10-15 blaadjes verse basilicum + extra voor garnering
- 1 teentje knoflook
- 1 tl citroenrasp
- extra vierge olijfolie naar smaak
- peper en zout
- stokbrood voor erbij
Instructies
- Doe de pistachenootjes in een hakmolen of foodprocessor en maal fijn.
- Voeg de blaadjes basilicum en de bol burrata toe en maal tot alles romig is en vermengd en je de gewenste structuur hebt.
- Rasp de citroen en voeg dit toe. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Je kunt wat meer pistachenootjes toevoegen als je een wat grovere structuur wil hebben.
- Doe de dip in een mooi bord of een kom. Besprenkel met extra vierge olijfolie. Hak de overige pistachenootjes grof en strooi dit eroverheen. Snijd de basilicum in reepjes en garneer de dip hiermee.
- Serveer met lekker stokbrood.

