Snelle pasta met worst, room, spinazie, kaas en rode peper. Alles wat je nodig hebt in één pan. Comfort food in 20 minuten op tafel.

Snelle pasta met worst, room, spinazie, kaas en rode peper

 

Snelle pasta met worst, room, spinazie, kaas en rode peper. Alles wat je nodig hebt in één pan. Comfort food in 20 minuten op tafel. 

Perfect als je snel iets hartigs en troostrijk wilt maken – je hebt waarschijnlijk al veel ingrediënten al in huis. Kijk snel verder voor alles wat je nodig hebt.

Waarom dit recept het proberen waard is

Romige saus met een beetje pit, sappige worstjes en een flinke laag Parmezaanse kaas – dit gerecht levert comfort food op z’n best. Klaar in zo’n 20 minuten en ideaal voor doordeweeks. Omdat je vaak ingrediënten zoals room, pasta en kaas in je voorraad hebt staan, is dit naast lekker ook bijzonder handig

Waarom kiezen voor deze snelle pasta?

  • Binnen 20 minuten op tafel – perfect voor doordeweeks.

  • Romig & kruidig – de combinatie van worst, room en rode peper maakt het gerecht vol en spannend.

  • Comfort food met groenten – spinazie geeft niet alleen smaak, maar ook kleur en extra vitamines.

  • Makkelijk aan te passen – voeg extra groenten toe zoals champignons of courgette.

 

 

snelle pasta met worst-1
snelle pasta met worst-1

Snelle pasta met worst, room, spinazie, kaas en rode peper

Snelle pasta met worst, room, spinazie, Parmezaanse kaas en rode peper
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Maaltijd
Bereiding In de pan, koken
Porties 2 personen

Ook nodig

  • kookpan
  • hapjesan

Ingrediënten
  

  • 300 gram rigatoni of penne
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 gram Italiaanse varkensworstjes
  • 200 ml room
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram Parmezaanse kaas of meer naar smaak
  • naar smaak rode peper
  • 200 gram verse spinazie
  • naar smaak vers gemalen zwarte peper
  • olijfolie
  • verse basilicum garnering

Instructies
 

  • Kook de pasta in ruim water met wat zout, bekijk de verpakking voor de beschrijving. Giet af en bewaar een half kopje van het pastawater.
  • Snijd de ui in ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd ook de rode peper fijn. Hoeveel je gebruikt hangt een beetje af van wat je zelf lekker vindt. Doe dit dus op smaak.
  • Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en doe hier een scheutje olijfolie in. Bak de uiringen in 4-5 minuten glazig.
  • Druk het worstvlees uit het vel als een soort balletjes. Doe de het vlees in de pan en bak 4-5 minuten tot de balletjes goudbruin zijn. Doe dan de knoflook erbij en de rode peper naar smaak. Schep nog een keer om.
  • Doe de room en de roomkaas in de pan en verwarm een paar minuten. Doe de spinazie erbij en laat slinken. Schep een paar keer om.
  • Doe nu de gekookte pasta erbij en een scheutje van het kookvocht. Rasp de Parmezaanse kaas en strooi het grootste deel hier overheen. Schep om tot alles goed vermengd en smeuiig is.
  • Garneer met verse basilicum, de overige Parmezaanse kaas en versgemalen peper.
Trefwoord parmezaanse kaas, rode peper, spinazie, worst, room, pasta, rigatoni
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!