Lasagne met ricotta, courgette, Parmezaanse kaas en mozzarella. Een snelle en makkelijke variant! Bekijk hier het recept.

Lasagne met ricotta, courgette, Parmezaanse kaas en mozzarella

 

Op zoek naar een vegetarische lasagne die nét even anders is? Deze lasagne met ricotta, courgette, Parmezaanse kaas en mozzarella is romig en snel klaar want je hebt er eigenlijk weinig werk aan. Een fijn gerecht voor doordeweeks, maar ook geschikt als je gasten over de vloer hebt. Makkelijk voor te bereiden.

Waarom dit recept het proberen waard is

Deze lasagne is een goede keuze als je iets wilt maken dat voedzaam is, maar niet te zwaar. De courgette zorgt voor frisheid, terwijl de ricotta het romig maakt. Top de lasagne met mozzarella en Parmezaanse kaas voor een bubbelende, kazige bovenkant.  Het resultaat is een lasagne die je makkelijk op tafel zet, zonder ingewikkelde stappen of lange bereidingstijd.

Over de ingrediënten

  • Ricotta geeft de lasagne een zachte structuur en milde smaak.

  • Courgette past goed bij de romigheid van de kaas en voegt wat frisheid toe.

  • Parmezaanse kaas zorgt voor een hartige touch en een goudbruine korst.

  • Mozzarella smelt mooi en maakt het geheel extra smeuïg.

Makkelijk te maken, prettig om te eten

Het recept bestaat uit een aantal simpele lagen die je opbouwt: saus, lasagnebladen, ricottamengsel, groenten en kaas. De oven doet de rest. Tijdens het bakken komen de smaken goed samen en ontstaat er een stevige, maar zachte lasagne. Serveer ‘m direct uit de oven of laat even afkoelen voor wat stevigere plakken.

Variatietips

  • Voor meer groenten kun je spinazie toevoegen. Voeg dit aan de tomatensaus toe tijdens het verwarmen.

  • Voeg wat verse basilicum of tijm toe aan het ricottamengsel voor extra smaak.

  • Serveer met een eenvoudige groene salade of wat knapperig brood.

Meer recepten

Ben je op zoek naar meer makkelijke gerechten met een twist? Bekijk dan ook onze andere recepten voor ovenschotels, borrelhapjes en vegetarische hoofdgerechten. Laat vooral weten wat je van deze lasagne vond.

 

lasagne ricotta courgette-1
lasagne ricotta courgette-1

Lasagne met ricotta, courgette, Parmazaanse kaas en mozzarella

Snelle lasagne met ricotta, courgette, tomaat en veel kaas
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Maaltijd
Bereiding oven
Porties 3 personen

Ook nodig

  • Steelpan
  • ovenschaal
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl oregano
  • 1 fles passata (700 ml)
  • 1 courgette
  • 250 gram ricotta
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 8-10 lasagne bladen
  • 1 bol mozzarella
  • olijfolie
  • peper en zout
  • verse basilicum garnering

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 C. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwarm 1-2 el olijfolie in een steelpan en bak de gesnipperde ui 1-2 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de knoflook toe en de passata. Breng op smaak met de oregano en peper en zout. Verwarm 5-7 minuten verder op laag vuur.
  • Snijd de courgette in dunne plakken. Gebruik eventueel een mandoline of kaasschaaf. Je kunt de courgette eventueel in linten schaven als je dat makkelijker vindt. Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie. Start met een dun laagje tomatensaus en leg hier lasagne bladen op.
  • Verdeel weer een laagje tomatensaus over de bladen. Schep hier 2 el ricotta op en roer dit voorzichtig door de tomatensaus. Leg dan de plakjes courgette er trapsgewijs op en strooi hier Parmezaanse kaas overheen. Herhaal dit 2 tot 3 keer. Bewaar een beetje tomatensaus en Parmezaanse kaas voor de bovenkant.
  • Eindig de lasagne met tomatensaus. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de bovenkant en eindig met de overgebleven Parmezaanse kaas.
  • Bedek de schaal met aluminiumfolie en verwarm 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder dan de folie en verwarm nog 10-15 minuten tot de kaas gesmolten is en bubbelt. Je kunt voor de laatste minuten ook de grillstand in de oven gebruiken, als je die hebt.
  • Garneer eventueel met verse basilicum.
Trefwoord mozzarella, courgette, parmezaanse kaas, lasagne, pasta, ricotta
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!

15 minuten noedels-1

15 minuten noedels

15 minuten noedels met knoflook, gember en pindasaus. Gehakt, broccoli en udon noedels.Veel knoflook, een beetje spicy en bomvol smaak!

Read More