Crispy aardappelsalade met kaas, mayonaise, komkommer verse kruiden en lente-ui. Bekijk hier het recept!

Crispy aardappelsalade met kaas

 

Crispy aardappelsalade met kaas, mayonaise, komkommer verse kruiden en lente-ui.

Dit recept is altijd een favoriet tijdens feestjes of bij een barbecue. Ook erg lekker om mee te nemen tijdens een picknick. Ik vind de salade lauw-warm eigenlijk het lekkerst. Dan is de mayonaise extra smeuïg, heerlijk! Maar koud kun je het ook goed eten. Zelfs lekker de volgende dag als left-over.

Crispy aardappelsalade – alles op een rijtje 

  • Ik gebruik krieltjes met schil, je kunt ook geschilde krieltjes gebruiken of een andere aardappel. Pas de kooktijd iets aan (check de verpakking) en volg verder het recept.
  • Ik heb kaas toegevoegd, dit kun je ook weglaten als je er niet van houdt. In plaats van cheddar kun je ook een andere kaas gebruiken.
  • In het recept heb ik 2-3 el mayonaise gebruikt. Je kunt meer mayonaise toevoegen als je de salade romiger wil hebben.
  • De aardappelsalade kun je goed van te voren klaarmaken. Bewaar het afgedekt in de koelkast.
  • Proef en breng verder op smaak met meer kruiden als je dat nodig vindt.
crispy aardappelsalade-2
crispy aardappelsalade-1

Crispy aardappelsalade met kaas

crispy krieltjes uit de oven met kaas. Gemengd met mayonaise, verse kruiden en komkommer
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, Salade
Bereiding Samenstellen, In de pan, oven
Porties 1 portie

Ook nodig

  • Steelpan
  • bakplaat of ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 700 gram krieltjes met schil
  • 50 gram geraspte cheddarkaas - of andere kaas naar keuze
  • 2-3 el mayonaise
  • 1/2 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el verse bieslook - fijn gesneden
  • 1 el verse peterselie - fijn gesneden
  • 1 lente-ui
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 C.
  • Halveer de krieltjes, eventueel grotere krieltjes in kwarten. Kook 10-13 minuten in ruim water met wat zout tot de krieltjes gaar en zachter zijn. Giet daarna af.
  • Besprenkel wat olijfolie in een bakblik of op een bakplaat en leg hier de krieltjes op. Plet de krieltjes een beetje met de bolle kant van een lepel of bijvoorbeeld een jampot. Besprenkel met nog een beetje olie en schep om tot de krieltjes bedekt zijn. Strooi de kaas hier overheen en bak het geheel ongeveer 10 minuten op 180 graden tot de kaas gesmolten is en de aardappels krokant.
  • In de tussentijd, snijd de komkommer in blokjes en de kruiden fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd heel fijn.
  • Doe de crispy krieltjes in een ruime schaal en schep hier de mayonaise bij. Doe de overige ingredienten erbij. Proef en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel meer verse kruiden toe of mayonaise tot jij de salade goed vindt.
Trefwoord kaas, komkommer, mayonaise, kruiden, aardappel
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!

15 minuten noedels-1

15 minuten noedels

15 minuten noedels met knoflook, gember en pindasaus. Gehakt, broccoli en udon noedels.Veel knoflook, een beetje spicy en bomvol smaak!

Read More